Кина подржава европски пут Србије

Односе Кине и Србије карактерише традиционално пријатељство, поуздано партнерство и восок степен поверења и подршке, оценили премијер Ивица Дачић и заменик министра спољних послова Кине Сунг Тао. Кина подржава европски пут Србије и настојања да се проблеми на Косову решавају дијалогом.

Председник Владе Србије Ивица Дачић и заменик министра спољних послова Кине Сунг Тао оценили су да односе између Кине и Србије карактерише традиционално пријатељство, поуздано партнерство и восок степен поверења и подршке.

На састанку је истакнуто да Кина подржава европски пут Србије, покренуте реформе и настојања да се проблеми на Косову и Метохији решавају дијалогом.

Посебно охрабрује унапређивање економске сарадње две земље, као и у оквиру Механизма сарадње Кине са 16 земаља Централне и Источне Европе.

Премијер Дачић, који ће учествовати на самиту премијера 16 земаља Централне и Источне Европе у Букурешту 26. новембра ове године, предложио је да се наредне године самит одржи у Београду, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Дачић је понудио да седиште тела, које у оквиру Механизма Кина - ЦИЕЗ, координира сарадњу у области инфраструктуре и саобраћаја, буде у Београду.

Састанку су присуствовали и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић, као и министар саобраћаја Александар Антић, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи