Вулин: Важно да Срби изађу на изборе

Важно је да и Срби који су у мањини изађу на изборе како би показали да чине целину чија права морају да се поштују, рекао Александар Вулин у Великој Хочи. Посебна особа биће задужена за помоћ становништву поготово у развоју пољопривреде, рекао министар Драган Гламочић.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин и министар пољопривреде Драган Гламочић позвали су преостале Србе у Великој Хочи и Ораховцу да изађу на локалне изборе, без обзира што немају општину у којој чине већину.

Вулин и Гламочић су у Великој Хочи присуствовали отварању обданишта које финансира Влада Србије.

Срби у општинама где су у мањини треба да изађу на локалне изборе како би показали колико их има и да чине целину чија права морају да се поштују, рекао је Вулин.

Он наводи да су добијена обећања да ће после избора моћи да се разговара о формирању неких нових општина, где су Срби у већини, а где не постоје као једна територијална целина.

Вулин је рекао да Србија неће оставити свој народ на Косову и Метохији и поручио да су предстојећи избори важни да Срби узму судбину у своје руке.

"У Бриселу један од највећих проблема у разговорима је било то што међународна заједница о југу Косова није хтела ни да говори, јер за њу ту није било Срба којима је требало да се обрати", рекао је Вулин и истакао да скуп попут данашњег у Великој Хочи показује колико има Срба.

"То је и порука Србима да треба да изађу на изборе, да подрже своју листу и да са том листом могу да утичу на свој живот и живот својих породица. Ово је начин да поново преузмемо судбину у своје руке", поручио је Вулин.

Могућност за развој пољопривреде 

Министар пољопривреде Драган Гламочић најавио је да ће ресорно министарство учинити све да се у том крају на лакше живи и да ће посебна особа бити задужена за ово подручје ради помоћи становништву поготово у развоју пољопривреде за шта има много могућности.

"Изнео сам идеју да овласте човека који ће са њихове стране контактирати са Министарством. Задужићемо посебну особу која ће управо бити задужена за ову територију и да видимо и изнађемо начин како се најлакше може помоћи људима на Косову, поготово што овде има много могућности за развој пољопривреде", рекао је Гламочић.

Министри Вулин и Гламочић присуствовали су отварању Завичајног музеја у "Господарској кући" у Великој Хочи.

Сталну поставку чине изложба уметничких слика насталих током претходних међународних ликовних колонија "Велика Хоча", као и збирка старих предмета из ораховачког краја.

Александар Вулин је био и на предизборном митингу Грађанске иницијативе "Српска" у општини Клокот. Митингу је присуствовало око 2.000 људи.

Председник Грађанске иницијативе "Српска" Владета Костић рекао је на митингу да локални избори воде стварању Заједнице српских општина на Косову.  

"Јуче у Штрпцу, данас у Клокоту, сутра у Грачаници, јер смо сви на истом задатку. Заједно крчимо пут својој деци ка извеснијој будућности", рекао је Костић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи