Петровић: Влада донела мере, али нема план

Влада јесте донела економске мере, али нема план, сматра шеф посланичког клуба Заједно за Србију Душан Петровић. Нама је потребан план који решава проблем милиона људи, рекао Петровић.

Шеф посланичког клуба Заједно за Србију Душан Петровић рекао је у Јагодини да је Влада донела економске мере, одлуку за коју има политичка и економска образложења, али да нема плана.

"Видећемо како ће се повећање ПДВ-а од два одсто за суштински важне животне намирнице показати у малопродајним местима и да ли ће доћи до повећања цена, али како год да је, Влада је донела одлуку за коју има и политичка и економска образложења, али нема плана", рекао је Петровић новинарима.

Одлично је оно што се дешава са страним инвеститорима, добро је да долазе они који улажу у пољопривреду, али су то све послови који решавају проблем за, у најбољем случају, неколико хиљада људи, а "нама је потребан план који решава проблем милионима људи", истакао је Петровић који је председавао састанку Окружних иницијативних одбора Заједно за Србију Поморавског, Барничевског и Подунавског округа.

У производњи хране са једне и у рударству и енергетици са друге стране, како је навео, имамо огроман развојни потенцијал, али је потребан план за све то.

"Наш суштински предлог је децентрализација, да се милионима људи, да прилика да одлучују о јавном животу, да свака месна заједница, насељено место, добије своје буџете ма колико они били мали, да би људи могли да кажу шта им је то најважније", рекао је Петровић.

Говорећи о будућој странци Заједно за Србију, Петровић је рекао да је Заједно за Србију "врло близу почетку скупљања потписа".

"Мислим да ћемо до нове године завршити све формалности и формирати странку. За десетак дана у Крушевцу ћемо имати један велики скуп, а ево сада по окружним центрима, по целој Србији, организујемо једну велику акцију која треба да у кратком року покаже што смо урадили", додао је Петровић.

"Наша порука 'Самоуправа, Солидарност, Европа' мислим да ће наићи на један добар одзив код људи Србије", истакао је Петровић.

Он је рекао да је "на жалост, велика већина грађана Србије данас резигнирана", да имају једну лошу емоцију због тога што не виде шта би то био излаз из ове ситуације".

"Ми ћемо на добар и конструктиван начин, покушати да нађемо решење и излаз за најтеже проблеме са којима се држава и економија суочавају", нагласио је Душан Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи