Читај ми!

Врбас пред локалне изборе

Грађани Врбаса ће на локалним изборима у недељу моћи да бирају између осам изборних листа странака и коалиција. У кампањи учествовали лидери готово свих политичких партија које излазе на изборе.

Око 36 хиљада Врбашана с правом гласа у недељу бира 36 одборника за Скупштину општине. Да није реч само о локалним изборима, потврђује то што су се у кампању укључили и лидери највећих странака, позивајући бираче да гласају. Изборна тишина почиње у поноћ.

Како покренути мотор развоја Врбаса, питање је чији одговор Врбашани чекају од оних који би да воде општину.

Више од 40 одсто радно способних је без посла. Индустријска активност је у паду. У четири највеће фабрике ради мање људи него што је регистрваних пољопривредних газдинстава. Незапосленост, тако у фокусу, кампање свих. Власт нуди пољопривредно земљиште у закуп.

"Ми смо направили програм, смањили парцеле на испод 20 хектара како би што већи број људи могао да преживе ово тешко време а који су остали без посла", каже Милан Станимировић из Демократске странке.

Према његовим речима, тај програм је обустављен из политичких разлога.

"Готово сам сигуран да имамо подршку из врха странке за инвестирање, да ће индустријске зоне које су отваране пре четири године, а како тада тако и данас стоје, бити употребљене у своју сврху, за запошљавање", каже Братислав Кажић из СНС-а.

На власти у општини су ДС, СПС, ПУПС, ЛДП И ЛСВ. Превремени избори доносе другачију коалициону комбинаторику. Демократе ће у изборну трку са УРС-ом. Напредњаци са партијама Расима Љајића и Велимира Илића. ЛДП са ЛСВ. СПС и партија пензионера са СВМ-ом.

"Мислим да се битка води између две коалиције око СПС-а и око СНС-а. Некада када смо ми били на власти, било је 17.000 запослених, а сада је 11.000", каже Маријана Мараш из СПС-а.

Мењају се власти, један проблем остаје. Велики бачки канал је највећа еколошка рупа у Европи. И ту се странке утркују са предлозима како да се он реши. На рачун актуелне администрације и замерка да је гломазна и скупа. Редом нуде решења за привредни опоравак. Тако и ДСС, чији је цео одбор пре два месеца прешао у напредњаке.

"Индустријска зона на којој смо засновали наш програм је задатак број један", рекао је Гојко Перовић из ДСС-а.

"Готово 70 одсто градског буџета одлази на плате и услуге што је недопустиво", рекао је Бранислав Петровић, "Сви заједно".

У недељу ће Врбашани и у кафану. Међутим, не да предахну, него да гласају, јер је бирачко место број један баш у кафани. На још 35 места моћи ће да се определе између осам изборних листа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи