Читај ми!

На изборима на КиМ треба да гласају и расељени

Интерно расељена лица треба да гласају на локалним изборима на Косову и Метохији, оценили су Заштитник грађана Саша Јанковић и специјални известилац УН за интерно расељена лица Чалока Бејани.

На предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији нужно је обезбедити практичну могућност да гласају и интерно расељена лица, заједнички су оценили заштитник грађана Саша Јанковић и специјални известилац УН за интерно расељена лица Чалока Бејани.

Јанковић је истакао да је "за слободу избора који се организују кључно и да на бираче нико, а поготово представници било које власти, не врше притисак", саопштено је из његовог кабинета.

Заштитник грађана додаје и да због познатог стања на КиМ, нема фактичку могућност да на лицу места проверава основаност притужби које одатле добија, нити да пружи ефикасну заштиту грађанима који му се обрате.

Јанковић је апеловао и на све власти на територији КиМ да омогуће, поштују и заштите право грађана да слободном вољом изаберу своје политичке представнике.

Локални избори на Косову заказазани су за 3. новембар.

Са Бајенијем је јуче у Београду разговарао премијер Ивица Дачић који је посебно указао на то да привремене косовске власти настоје да велики број интерно расељених лица искључе из бирачких спискова на предстојећим локалним изборима.

"Интерно расељеним лицима треба омогућити да гласају на локалним изборима на Косову и Метохији", истакао је Дачић у разговору са Бејанијем, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Бејани ће, како су претходно најавиле УН, од данас до 13. октобра посетити Косово како би се упознао са ситуацијом интерно расељених особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи