Читај ми!

Тадић у Вашингтону

Форуму "Макроекономска сарадња и међународни монетарни систем" у Центру за амерички прогрес у Вашингтону присуствовао је и бивши председник Србије и почасни председник ДС Борис Тадић. Он је имао и радну вечеру са добитником Нобелове награде за економију и професором Колумбија универзитета, Јозефом Стиглицом.

Бивши председник Србије и почасни председник Демократске странке Борис Тадић учествовао је на форуму "Макроекономска сарадња и међународни монетарни систем" у Центру за амерички прогрес у Вашингтону.

Форум се одржава у организацији Иницијативе за политички дијалог Универзитета Колумбија и Фондације за европске прогресивне студије и окупио је најеминентније експерте из области економских наука, економије и политике.

Учесници Форума разговарали су о изазовима макроекономске сарадње у свету независних монетарних и фискалних политика и о томе како реформе међународног монетарног система могу допринети светском економском расту.

Тадић је са осталим учесницима форума разговарао и о економским проблемима Европске уније, као и о улози Европске централне банке у поспешивању економског опоравка.

Експерти из области економије дискутовали су о томе да ли су постојећа фискална правила адекватна за управљање угроженим економијама и о томе која политичка решења су погодна за конкретан опоравак "периферије Европе".

На форуму су учествовали економски експерти и лидери из најрелевантнијих институција, политичари и представници академских заједница из целог света.

Тадић је имао и радну вечеру са добитником Нобелове награде за економију и професором Колумбија универзитета, Јозефом Стиглицом.

Током радне вечере Тадић и Штиглиц разговарали су између осталог о економским проблемима Србије са посебним освртом на најновије мере штедње које ће бити спроведене у Србији.

Разговарали су о неопходним условима у којима би ове мере штедње могле имати позитиван ефекат, али и о опасностима које такве мере носе уколико не буду примењене адекватне офанзивне мере у домену запошљавања, директних страних инвестиција и флексибилног курса, што је основна претпоставка подизања конкурентности наше привреде и сталног раста извоза, саопштио је ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи