Посланичка питања о корупцији и штедњи

У делу седнице предвиђеном за посланичка питања посланици ЛДП-а су питали Владу да ли је давање гаранције за адуживање "Србијагаса" у складу са мерама штедње, а посланици ДС-а питали су да ли ће Агенција за борбу против корупције пратити "нерационално трошење" новца грађана у кампањи за изборе у Врбасу.

Као и сваког четвртка у месецу, седница парламента почела је посланичким питањима намењеним представницима власти.

Либерално демократска партија питала је Владу Србије да ли је у складу с њеним мерама штедње давање још једне гаранције за задуживање "Србијагаса", посета руководства "Железнице" Врбасу девет дана уочи локалних избора и тендер ПИО фонда за набавку "љубичастих" фасцикли.

Народни посланици из редова Демократске странке су навели да се јуче у пракси могло видети како изгледају нове владине мере штедње када се стотину блиндираних аутомобила Владе и јавних предузећа под ротацијом појавило у Врбасу где су у недељу локални избори.

Посланици ДС-а питали су да ли ће Агенција за борбу против корупције пратити то "нерационално арчење" новца грађана.

Нова Србија, која је део владајуће коалиције, питала је Министарство финансија колико се новца одлило из скромног буџета Србије за постојање економске дипломатије, док је више посланика и власти и опозиције питало шта је с најављиваном стратегијом пољопривреде и побољшањем положаја пољопривредника.

Српски покрет обнове оценио је да је од почетка године пољопривреда изгубила више од 30 милиона евра, јер држава није улагала у противградну заштиту, док је посланик Енис Имамовић затражио од Министарства рада да заштити раднике у Новом Пазару од, како је навео, самовоље градских власти.

Уједињени региони Србије питали су Владу да ли је спремна да подржи поновно упућивање у скупштинску процедуру закона који је предложила та странка, а који би омогућио директан избор градоначелника.

Посланица Демократске странке Србије Милица Радовић навела је да је недавно Закоником о кривичном поступку уведена тужилачка истрага, али да тужилаштво за њу није спремно и да би то могло да угрози ефикасност и доведе до одуговлачења у кривичном поступку.

После посланичких питања, парламент је почео начелну расправу о изменама Закона о електронској трговини и о зашттити конкуренције које је посланицима образложио министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи