Читај ми!

Жалбе Срба одлажу регистрацију спискова?

Влада Косова понудила законску могућност да се расељене особе жале Комисији, и да свако од одбијених који успе да докаже да је 1998. године имао адресу на Косову или да је и даље има, добије право да гласа на локалним изборима. Жалбе Срба могле би да одложе завршну верификацију изборних спискова.

Косовска влада понудила је законску могућност да се све пријављене особе у расељеништву жале Изборној комисији за жалбе и представке. Уколико одбијени докажу да су имали адресу на Косову 1998. године или да је још увек имају, стећи ће право да гласају, преноси приштинска штампа.

Према оперативном плану Централне изборне комисије верификација спискова је требало да буде завршена данас како би Секретаријату била дата могућност да почне са штампањем, паковањем и расподелом коначне верзије бирачких спискова по општинама.

Жалбе Срба ван Косова које је одбила Централна изборна комисија за гласање на локалним изборима 3. новембра могле би да одложе завршну верификацију бирачких спискова.

Извори листа Кохе диторе из секретаријата Централне изборне комисије су рекли да је после састанка премијера Тачија и Дачића у Бриселу почело одлагање верификације бирачких спискова како би се путем жалби повећао број српских расељених гласача.

Лист Трибуна пише да би 32.000 избеглих Срба који живе у Србији, а изразили су жељу да гласају на локалним изборима 3. новембра, могло да се нађе на бирачким списковима.

Иако је на основу провере коју је извршила ЦИК од 38.000 пријава колико их је укупно било, свега шест хиљада прихваћено као валидно, Србима чије су пријаве одбијене, дата је још једна могућност.

Са тим условом су се сагласили и европски посредници и званични Београд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи