Читај ми!

ДС: Влада нема план за излазак из кризе

Влада нема никакав план за излазак из кризе, тврди Демократска странка и пита првог потпредседника Владе Александра Вучића зашто је за месец дана потпуно променио ставове о економским мерама. Вучић најављивао смањење пореза на рад и да неће бити повећања ПДВ-а, а данас видимо потпуно супротну ситуацију, поручују демократе.

Демократска странка сматра да Влада нема никакав план за излазак Србије из кризе и пита првог потпредседника Владе Александра Вучића зашто је за месец дана потпуно променио ставове о економским мерама којима намерава да побољша стање у економији.

Та странка у данашњем саопштењу тврди да је "Вучић најављивао почетком септембра значајно смањење пореза на рад да би послодавци добили простор да инвестирају више него до сада".

Демократе додају и да је Вучић "тврдио да због смањења пореза на зараде неће бити повећања пореза на додату вредност, јер би таква мера због слабе привредне активности донела само негативне резултате".

ДС наводи и да "данас видимо потпуно супротну ситуацију" и оцењује да "Влада није увела никакве олакшице привредницима".

Та странка тврди и да је Влада "терет мера пребацила на све грађане подизањем ПДВ-а, а великом броју људи отежала ситуацију смањењем плата у јавном сектору".

ДС сматра да је ово "само још једна у низу потврда да ни Влада ни људи који је воде немају дугорочни план и стратегију за излазак Србије из кризе".

Та странка у саопштењу додаје и да је то потврда и да се у Влади " одлуке доносе на пречац, без визије и плана развоја, што сасвим сигурно неће ни покренути привреду ни олакшати живот грађанима".

Пакет мера Владе Србије, у шест тачака, како је раније саопштено, подразумева уштеде у државном буџету, фискалну стабилност и привредни раст.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи