Читај ми!

Полемика напредњака и демократа

Демократска странка оптужује Небојшу Стефановића да већ три недеље избегава суочавање пред камерама РТС-а са Драганом Ђиласом. Напредњаци oдговарају да је Стефановић увек спреман да се суочи са Ђиласом и да емисија није одлагана због њега.

Демократска странка саопштила је да председник београдских напредњака Небојша Стефановић нема ни аргументе, а ни план за развој Београда и да зато избегава учешће у емисији на РТС са Драганом Ђиласом.

ДС наводи да Стефановић "након три недеље избегавања" да се на јавном сервису суочи са Ђиласом "показује да, не само да нема план за развој Београда, него нема ни аргументе и чињенице које би изнео пред Ђиласа".

"Телевизијска емисија заказана за петак на РТС-у, за коју Стефановић три недеље није могао да нађе термин, и за коју је Ђилас био расположен сваки дан у претходне три недеље, поново је отказана на инсистирање Стефановића који, очигледно, на овај начин избегава суочавање", тврди ДС.

Та странка је у саопштењу позвала "представнике СНС-а да не износе више замерке на стање у главном граду на степеништима и кроз најаве истрага у Скупштини Србије".

СНС: Стефановић у сваком тренутку спреман за суочавање

Српска напредна странка демантовала је тврдње демократа да Небојша Стефановић три недеље избегава дуел на РТС-у са Ђиласом истакавши да је Стефановић, у сваком тренутку спреман за то суочавање.

Наводећи да је ужаснута "измишљотинама" ДС о том дуелу, СНС истиче да је "Стефановић спреман да се у сваком тренутку суочи са Ђиласом и изнесе озбиљну аргументацију о катастрофалном вођењу и тешкој ситуацији у којој се Београд данас налази захваљујући управо Ђиласу".

Напредњаци тврде да је "Стефановић врло радо изашао у сусрет и Ђиласу, и РТС-у, и да је договорен термин ТВ дуела био за 4. октобар, у емисији "Око" на првом програму РТС-а."

"Пошто Ђиласу није одговарао тај термин, Стефановић је пристао да буде померен ТВ дуел за 11. октобар, такође у 18.25 часова, у истој емисији, и на истом каналу", наводи СНС.

Та странка истиче да "све што су демократе изнеле у свом саопштењу је на нивоу њихових фикција, смишљених лажи, манипулација грађанима и, нажалост, лоше организације РТС-а, односно људи који су радили на договарању емисије".

"Ђилас једино размишља о сопственој промоцији и новом искривљавању чињеница, а не о добробити Београђана," оцењује СНС.

ДС: Тврдње СНС о ТВ дуелу су ординарна лаж

После саопштења напредњака, огласила се Демократска странка лпка наводи да су тврдње СНС-а о ТВ дуелу Ђиласа и Стефановића "ординарна лаж".

"Истина је следећа - Демократска странка је од РТС-а добила позив да њен представник 16. септембра учествује у емисији Око о Београду, у којој би представник СНС-а био Александар Јовичић. Након саопштавања да ће због актуелности теме са наше стране гост бити градоначелник Драган Ђилас, СНС је рекао да се не слаже са тим да у емисији са Ђиласом буде Јовичић, да ће њихов представник бити Небојша Стефановић, али да ће термин за емисију, која ће вероватно бити крајем недеље, потврдити у току те недеље", каже у саопштењу портпарол ДС Александра Јерков.

Како је навела, одговора, ни СНС-а, ни РТС-а није било све до уторка, 1. октобра, када је СНС, "после катастрофе коју је у Утиску недеље доживела Зорана Михајловић, одлучила да ипак прихвати долазак у Око".

"На предлог Стефановића, као термин емисије је договорен понедељак 7. октобар, и на тај термин господин Ђилас је пристао. После је јављено да г. Стефановић ипак не може у том термину и договорено је, опет на предлог господина Стефановића, да емисија буде у петак 11. октобра", додала је Јерков.

"Данас нам је јављено да се због опроштаја Дејана Станковића емисија не може емитовати у редовном термину у 18.25. Демократска странка је прихватила и да се емисија емитује у неком другом термину, или да се емитује неки други дан, али СНС је то одбио. Уколико заиста прихвата такву емисију, молимо господина Стефановића да нас обавести који дан и у колико сати може у њој да учествује, и Драган Ђилас ће се у њој сасвим сигурно појавити", додала је портпарол ДС.

СНС спреман на нови термин ТВ дуела

СНС поручила је вечерас да је за ту странку прихватљив понедељак као нови термин за ТВ дуел Небојше Стефановића са Драганом Ђиласом.

"Као што смо безброј пута до сада саопштили, Небојша Стефановић је спреман увек, и на сваком месту, да објасни Драгану Ђиласу колико је уназадио живот Београђана и уништио престоницу, тако да нам је прихватљив и нови термин, у понедељак, у било које време, наравно под условом да се Ђилас поново не предомисли", наводи се у саопштењу.

Наводећи да нема времена да се бави халуцинацијама демократа и њиховим бесмисленим саопштењима, СНС је саопштио да је Драгану Ђиласу "очигледно најбитнија ствар у животу та да буде у телевизијској емисији, где би могао да покаже своје јефтине маркетиншке трикове, који, на његову жалост, више не пролазе код грађана".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи