Читај ми!

Дачић с лидерима Албанаца са југа Србије

Премијер Ивица Дачић састао се са лидерима Албанаца са југа Србије. Састанку у Београду присуствују и председник Координационог тела Зоран Станковић и саветник премијера за безбедност Ивица Тончев.

Састанак премијера Србије Ивице Дачића са политичким лидерима Албанаца са југа Србије на коме ће бити речи о безбедности, правосуђу, образовању, економском развоју и укључивању Албанаца у државне органе, почео је око 12 сати у Влади Србије.

Састанку поред премијера Дачића присуствују и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић, саветник премијера за безбедност Ивица Тончев.

Састанку присуствују председник општине Бујановац Нагип Арифи, председник општине Прешево Рагми Мустафа, Галиб Бећири из Албанског националног савета, Јонуз Муслиу председник скупштине Бујановца и народни посланик и лидер Партије за демократско деловање Риза Хаљими.

Председник општине Бујановац Нагип Арифи рекао је новинарима уочи састанка да су Албанци са југа Србије у јануару ове године усвојили програм мера о решавању кризе у општинама Бујановац, Прешево и Медвођа и да су тај програм доставили влади.

Како је подсетио, влада је у начелу прихватила тај програм и до сада су представници Албанаса са југа Србије разговарали о томе са првим потпредседником владе Александром Вучићем.

"Сад настављамо те разговоре. То се односи на безбедност, правосуђе, образовање, економски развој и укључивање Албанаца у државне органе Србије", рекао је Арифи.

На питање да ли ће на састанку бити речи о реципроцитету избора, односно о истим правима за Албанце са југа Србије, као и за Србе на северу Косова, Арифи је рекао да у наведеном докумету већ стоји да оно што добију Срби на северу Косова исто треба да имају и Албанци на југу Србије.

На питање колико дуго ће, према његовим очекивањима, трајати састанак са Дацићем, Арифи је рекао да то зависи од премијера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи