Читај ми!

Нова станка критикује Владине мере

Добро је да су у Влади почели да размишљају о економским мерама и то је једино позитивно што могу да кажем о тим мерама, каже председник Нове странке Зоран Живковић.

Нова странка оштро је критиковала Владу Србије због предложених економских мера, оценивши да је у њима једино позитивно то што је неко почео да размишља о економији.

"Добро је да су почели да размишљају о економским мерама и то је једино позитивно што могу да кажем о тим мерама", рекао је председник Нове странке Зоран Живковић.

Он је, на конференцији за новинаре, рекао да је Влада "неспособна и да нема ни стручни, а ни компетентни кадар" да побољша пословни амбијент и привуче стране инвеститоре, као и да оствари уштеде у јавном сектору.

Живковић, који је био премијер после убиства Зорана Ђинђића, рекао је да је 2003. године Србија по нивоу конкурентости била на 77. месту у свету, а да је данас, скоро десет година после, на 101. месту, иза свих европски држава.

Он је критиковао и све остале Владине мере, указавши да ће најављено повећање пореза на додатну вредност са осам на 10 одсто довести до поскупљања хлеба, лекова, млека, грејања, што ће, како је рекао, погодити све грађане, а посебно најсиромашније.

Пакет мера Владе Србије, у шест тачака, који је јуче представио министар финансија Лазар Крстић, подразумева уштеде у државном буџету, фискалну стабилност и привредни раст.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи