Читај ми!

Вучић: Запошљавање најважнији циљ Владе

Запошљавање људи, сваки нови запослени и сваки нови радник, најважнији, највећи и најбољи резултат и циљ Владе Србије, рекао вицепремијер Александар Вучић.

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је да су запошљавање људи, сваки нови запослени и сваки нови радник, најважнији, највећи и најбољи резултат и циљ Владе Србије.

На отварању фабрике "Магна ситинг" у Оџацима, Вучић је поручио да ће Влада Србије, онолико колико може, узимати од пореских обвезника, како би помогла развој оваквих пројеката.

"То је чинила и то ће чинити", рекао је Вучић и подвукао да ће то радити са покрајинском владом и локалним самоуправама.

Вучић је рекао да никада неће правити разлику ко је где на власти, јер је "наш посао да помогнемо и развијамо читаву Србију".

Први потпредседник Владе Србије захвалио се војвођанском премијеру Бојану Пајтићу, који је присуствовао отварању фабрике, јер су заједно учинили да се отвори фабрика која ће запослити око 450 људи, с надом да ће доћи до ширења капацитета.

Вучић је поручио да је Србија са фабриком "Магна ситинг" боља и другачија земља него без ње.

Пајтић је рекао да се шест година обезбеђивала инфраструктура за фабрику у Оџацима, која је једна од најмодернијих у Војводини.

Амбасадор Канаде Роман Вашчук напоменуо је на отварању фабрике да и друге канадске компаније планирају долазак у Србију која се, како је оценио, "модернизује и напредује".

Компанија "Магна ситинг" Србија бави се производњом пресвлака за седишта од текстила и коже намењених аутомобилској индустрији, а инвестиционим пројектом предвиђено је улагање од пола милиона евра и отварање 450 радних места.

 

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да ванредни парламентарни избори нису потребни, али и да је на сваку оптужбу да је неко изгубио легитимитет "увек потребно одговорити провером".

Стиче се утисак да је почела својеврсна изборна кампања, оценио је Вучић и додао да он ни данас није говорио ништа што би личило на кампању, нити је било кога, било коју странку помињао, нити је било коју заборављао, ни случајно, ни намерно.

"Не мислим да су нам избори потребни, а свакоме ко то мисли, па макар не разумевао разлику између легалитета и легитимитета... ако сумња у легитимитет, могу да поручим да је то највећа могућа оптужба и зато је увек потребно одговорити провером", истакао је Вучић.

Али, додао је, и такви треба да буду истовремено спремни да одговоре на исти начин када је њихов "колач власти" у питању и када постоје сумње у њихов легитимитет.

Према његовим речима, још се разговара о проблему с интерно расељенима са Косова и Метохије који би желели да гласају на новембарским изборима и нагласио да се нада да ће то бити успешно решено, што је, како је додао, већ урађено за 12.000 особа.

Реч је о проблему с документима, јер ти су људи, како је навео, протерани 1998, 1999. године и сада им неко каже: "Ти немаш документа из 1998. и 1999."

Додао је да мисли да је у питању технички проблем, за који се нада да бити успешно решен и навео да су из Приштине поручили да документа која имају расељени Срби нису исправна, те да је то изгледало "као да је Србија пробала да нешто фалсификује".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи