Читај ми!

СЛС оптужује Вулина да дели Србе на Косову

Министар Александар Вулин косовске Србе дели на "лојалне и нелојалне" и већ недељама води кампању у име "Грађанске иницијативе српске", саопштава Самостална либерална странка.

Самостална либерална странка, која учествује у раду Владе Косова, оптужила је министра без портфеља у Влади Србије Александра Вулина да дели косовске Србе на "лојалне и нелојалне".

СЛС је у саопштењу навела да је "дубоко разочарана" изјавом Вулина у којој он истиче да се гласа "за 'Српску' или против 'Српске', нема трећег решења". Ова странка позвала је Владу Србије да "прекине изузетно штетну политику поделе Срба на Косову на лојалне и нелојалне".

Влада Србије на локалним изборима на Косову 3. новембра подржава Грађанску иницијативу "Српска", а СЛС која окупља косовске Србе има своје кандидате на изборима.

Иако предизборна кампања на Косову још није званично почела, Александар Вулин у функцији министра, већ недељама води изборну кампању, каже СЛС у свом саопштењу.

Партија СЛС додаје да је од 27 српских листа на локалним изборима, Александар Вулин као званичник државе Србије безрезервно подржао само једну. "И то ону коју је лично састављао највећим делом из своје странке, коју је на Косову само због избора и формирао", сматра СЛС.

Та странка је навела и да је све донедавно Вулин, често не бирајућни речи ни средства, позивао Србе да не учествују на било каквим изборима у организацији косовских власти.

СЛС је упитао зашто су њени кандидати, по Вулиновим речима, мање добри за српску заједницу од кандидата "Српске" када СЛС подржава Бриселски споразум који је потписала Влада Србије, чији је Вулин министар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи