Читај ми!

Пајтић: Влада Србије нема легитимитет

Влада Србије опстаје на основу гласова 10 посланика са листе ДС-а у Скупштини и зато нема легитимитет, оценио Бојан Пајтић.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић рекао је да Влада Србије нема легитимитет с обзиром на то да, како тврди, има већину у републичком парламенту на основу 10 гласова посланика са листе Демократске странке.

"Ниједан бирач ДС-а није гласао да државом управљају (Александар) Вучић, (Ивица) Дачић и (Томислав) Николић, и зато Влада Србије нема легитимитет, јер већину у парламенту има на основу десет гласова посланика са листе ДС-а", рекао је Пајтић у интервјуу за недељник НИН.

Пајтић, који је и заменик председника ДС-а, тврди да је покрајинска влада стабилна као и коалиција ДС-а са ЛСВ-ом и СВМ-ом у Покрајини.

Реаговао је на оптужбе да је његова власт у Војводини изгубила легитимитет и поручио да покрајинска влада има већину захваљујући посланицима са којима је у коалицији 13 година.

Демократама, каже Пајтић, недостају два посланика да би имали апсолутну већину у војвођанском парламенту.

Поводом коментара да се његови коалициони партнери приближавају властима у Београду, и похвала лидера ЛСВ-а Ненада Чанка на рачун Вучића, Пајтић не мисли да је "бласфемично" да неко из опозиције каже нешто позитивно о некоме из власти.

"То је сад питање укуса и мере, наравно. Далеко је та квалификација од наговештаја да би Чанак или Пастор желели да прекомпонују власт тако да десничари имају доминацију у Војводини", рекао је председник Владе Војводине.

Пајтић се осврнуо и на пропаст Развојне банке Војводине и за то је оптужио Владу Србије.

"Званичници републичке владе са скупштинске говорнице су прозивали њене депоненте и једноставно више није било могуће одржати ликвидност банке", додао је Пајтић.

Досадашње истраге о пословању РБВ показале су, каже Пајтић, да је "споран само један кредит, у коме је овлашћени судски вештак рекао да је обезбеђење било довољно, а полиција је тврдила да није".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи