Читај ми!

Заједничка седница влада Србије и Словеније

Прва заједничка седница влада Србије и Словеније одржана у Београду. Представници двеју влада потписали су више споразума. Уочи седнице, премијери Аленка Братушек и Ивица Дачић разговарали су о јачању привредне сарадње и решавању отворених питања Србије и Словеније, а одржан је и низ билатералних састанака ресорних министара двеју земаља.

У Палати Србије одржана је прва заједничка седница влада Србије и Словеније, а потом су представници двеју земаља потписали више споразума. Седници су претходили билатерални сусрети премијера и министара.

Потписани су споразуми о размени тајних података, меморандум о енергетици, о наступу на трећим тржиштима, протокол о сарадњи у образовању као и писмо о намерама о примопредаји резиденције амбасадора СФРЈ у Риму.  

Чланови словеначке владе дочекани су уз највише државне почасти, након чега су, као увертира у заједничку седницу влада, одржани одвојени билатерални сусрети премијера и министара.

Одмах по доласку словеначке делегације, одржан је "тет-а-тет" састанак премијера Дачића и Аленке Братушек.

До почетка заједничке седнице, уприличени су билатерални сусрети министарке енергетике, развоја и заштите животне средине Србије Зоране Михајловић и потпредседника владе и министра пољопривреде и животне средине Словеније Дејана Жидана, шефова дипломатија Ивана Мркића и Карла Ерјавеца, вицепремијера и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Србије Расима Љајића и министра за инфраструктуру и просторно планирање Словеније Сама Омерзела.

Билатералне састанке имали су и министар за регионални развој и локалну самоуправу Србије Игор Мировић и министар за економски развој и технологије Словеније Станко Степишник, министар саобраћаја Србије Александар Антић и министар за инфраструктуру и просторно планирање Словеније Сам Омерзал, министар пољопривреде и шумарства и водопривреде Србије Драган Гламочић и потпредседник Владе и министар пољопривреде и животне средине Словеније Дејан Жидан.

Министар привреде Србије Саша Радуловић састао се са министром за економски развој и технологије Словеније Станко Степшник, а министарка енергетике Зорана Михајловић и са министром за инфраструктуру Словеније Самом Омерзелом.

Поводом посете словеначке делегације Београду, у Привредној комори Србије одржан је Бизнис форум на којем су, поред премијера двеју земаља, говорили и председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић и председница Словеначког пословног клуба Данијела Фишаков.

Словеначка премијерка састала се са председником Србије Томиславом Николићем, а требало би да се састане и са вицепремијером Александром Вучићем и председником парламента Небојшом Стефановићем.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи