Читај ми!

"Тврдње Трнавчевића неутемељене"

Неутемељене тврдње посланика Захарија Трнавчевића о томе да председник парламента у више наврата није омогућио посланицима да постављају питања премијеру и министрима, саопштава кабинет Небојше Стефановића.

Тврдње посланика Захарија Трнавчевића су "потпуно неутемељене и политички мотивисане", јер седнице Скупштине Србије воде се у складу са Пословником о раду, а председник парламента Небојша Стефановић стара се о његовој доследној примени, саопштава Стефановићев кабинет.

Самостални посланик Захарије Трнавчевић поново је затражио Стефановићеву смену и најавио покретање поступка због тога што председник парламента "у више наврата није омогућио посланицима да постављају питања премијеру и министрима", што је предвиђено сваког последњег четвртка у месецу.

У саопштењу из кабинета председника парламента подсећа се да је посланичко питање могуће поставити министру или Влади у писаном облику свакога дана, без обзира на то да ли је седница у току или не, а посланици сваког уторка и четвртка имају право да поставе питања у директном телевизијском преносу свим носиоцима јавних функција.

У кабинету тврде да се Трнавчевић парламенту обраћао много чешће него други самостални посланици.

"Нажалост, телевизијски наступи су појединим посланицима важнији од саме суштине, дневног реда пленума и активног учешћа у раду парламента", пише у саопштењу, у коме се наводи да је Трнавчевић присуствовао само на 33 од 137 радних дана заседања.

"Занимљиво је да се у просеку на седницама задржавао највише два сата, а евидентирано је и његово присуство од минут и 39 секунди на једној од седница. Наведене податке могуће је у сваком тренутку добити од службе Скупштине и они се воде од почетка сазива парламента", стоји у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи