Читај ми!

Стефановић: Показна вежба за уништење ДС-а

Функционер и шеф посланичке групе ДС-а Борислав Стефановић рекао да је одбијање предлога његове странке за дневни ред парламента "политичка показна вежба како уништити ДС". Посланик ДС-а Горан Богдановић каже да Влада Србије пред локалне изборе, "дели Србе на Косову" што ствара конфузију.

Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић рекао је да је одбијање предлога његове странке за дневни ред парламента "политиццка показна вежба како уништити ДС".

"Владајућа коалиција је данас још једном показала да јој није приоритет интерес грађана. Ово данас је била политиццка показна вежба како уништити ДС, а то им наравно неће поћи за руком", рекао је Стефановић новинарима у парламенту.

Он је навео да је ДС, између осталог, данас предложила да се у дневни ред седнице Скупштине Србије ставе измене закона о локалној самоуправи, којима би се омогућио директан избор градонаццелника и председника општина и навео да више од 80 одсто грађана Србије подржава тај предлог.

"Владајућа коалиција је оваквим потезом још једном показала да јој апсолутно није интерес грађана приоритет", навео је Стефановић.

Богдановић: Влада дели Србе на КиМ 

Посланик Демократске странке Горан Богдановић изјавио је да је већина Срба за излазак на локалне изборе на Косову али да осећају велику неизвесност и незадовољство.

Богдановић је изјавио новинарима у Скупштини да Влада дели Србе на оне који су на листи коју подржаава и остале политичке факторе сто је "незамисливо и незабележено у последњих двадесет година, уместо, да их позива да изађу у што већем броју".

Богдановић је рекао да Влада не сме да "уценује" и "фаворизује" поједине кандидате, односно да је потребно да равноправно третира све Србе.

Према његовим речима, неке општине, пре свега на северу Косова, ће бојкотовати изборе, а "због оваквог односа Владе и нејасног става шта нас чека већ 4 новембра људи су у дилеми да ли да изађу на изборе или остану у својим кућама".

Влада, оценио је Богдановић, мора зато да пошаље јасну поруку да су њене активности у предстојећој кампањи поводом локалних избора на Косову усмерене на излазност и да су сви Срби за владу исти, а не да их дели по партијској припадности.

"Сви ми Срби који живимо на Косову смо лојални држави Србији и својој влади ма шта мислили о њој", рекао је Богдановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи