Читај ми!

СПС: Не плашимо се избора

Не постоји ниједан разлог да се иде на ванредне парламентарне изборе, али ако их буде, социјалисти су спремни и не плаше их се, поручио портпарол СПС-а Ђорђе Милићевић. Евентуални бојкот избора на Косову и Метохији у овом тренутку никоме не би донео ништа добро, рекао Милићевић.

Социјалистичка партија Србије сматра да не постоји ниједан разлог да се иде на ванредне парламентарне изборе, али ако до њих дође социјалисти су спремни и не плаше их се, рекао је портпарол те странке Ђорђе Милићевић.

Милићевић је новинарима у Парламенту рекао да би коалиција СПС-ПУПС-ЈС на тим изборима сигурно освојила далеко већи број гласова него у мају 2012. године, оценивши да избори у овом тренутку нису у интересу Србије и њених грађана.

"Преузели смо одговорност, на нама је да радимо далеко више и боље, а грађани ће, када за то буде време, да одлуче коме ће указати поверење", рекао је Милићевић.

Он је рекао да се на изборе иде када се не остварују резултати у интересу земље, или када влада изгуби поверење у парламенту, а јасно је да то сада није случај.

"То показују и сва истраживања и локални избори који су одржани у појединим општинама у протеклих 15 месеци", рекао је Милићевић.

На питање о последицама 5. октобра и демократских промена у Србији, Милићевић је рекао да о томе најбоље говори време и резултати 5. октобра, а то су, како је навео, катастрофална приватизација и велики број незапослених.

"То је период изневерених обећања и шанси за Србију", истакао је Милићевић.

Портпарол СПС-а је истакао и да евентуални бојкот избора на Косову и Метохији у овом тренутку никоме не би донео ништа добро.

Милићевић је рекао да је излазак на изборе подршка за оне који живе на Косову и Метохији, а који Србију сматрају својом државом. "То је борба за њихов опстанак и будућност", рекао је Милићевић.

На питање да ли је неучествовање на изборима опција, Милићевић је рекао да то увек може да буде опција, али да треба да превлада разум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи