Читај ми!

У Бриселу о бирачким списковима

Упис расељених лица у бирачке спискове биће тема састанка делегација Београда и Приштине. Састанку у Бриселу присуствују и представници ОЕБС-а.

У Бриселу се данас састати радне група Београда и Приштине, који ће са представницима Организације за европску безбедност и сарадњу покушати да реше несугласице везане за одржавање локалних избора на Косову.

Како је Танјугу речено у бриселским дипломатским круговима, састанак је сазван на иницијативу високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон након сусрета са председником Србије Томиславом Николићем у Њујорку, на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Николић је том приликом упозорио Ештон да приштинска Централна изборна комисија опструира изборе тиме што не дозвољава великом броју српских бирача да се упишу у бирачки списак.

"Затражио сам од Ештонове да одмах обезбеди регуларност избора, пошто се доводи у питање наша могућност да убедимо Србе да изађу на изборе", рекао је Николић у интервјуу Вол стрит џурналу.

Ештонова, која је још увек налази у Њујорку, након тога је организовала састанак двеју страна са делегацијом ОЕБС у седишту Европске службе за спољне послове у Бриселу, рекли су Танјугу дипломатски извори.

Београдску делегацију предводиће државни секретар у влади Србије Вељко Одаловић и саветник председника Николића, Марко Ђурић.

У кабинету високе представнице тврде да је реч о рутинском састанку који је део припрема за изборе, који су заказани за 3. новембар.

"Рад се наставља и то је део процеса", рекла је за Танјуг портпаролка Ештонове, Маја Коцијанчич.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи