Читај ми!

Ештон: Избори велика шанса

Избори на Косову који ће бити одржани 3. новембра представљају велику шансу, каже Кетрин Ештон. После избора могло би да дође до другог споразума двеју страна, рекла је висока представница ЕУ.

Висока представница ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон изјавила је да избори на Косову који ће бити одржани 3. новембра представљају велику шансу.

"После избора могло би да дође до другог споразума двеју страна", рекла је Ештонова гостујући на трибини центра "Вудро Вилсон" у Вашингтону, на којој је, поред осталих актуелних светских тема, било речи и о Косову.

Говорећи о Бриселском споразуму, који су постигле власти у Београду и Приштини, висока представница ЕУ је рекла да главне заслуге за то нема она, већ "двојица премијера".

"Још се сећам свих састанака, од којих су три трајала по 14 сати. Обојица размишљају о будућности својих народа и не желе да се осврћу на прошлост, јер нема куда даље да се иде са историјом", оценила је Ештонова.

Она је рекла да Дачић и Тачи желе да њихове земље буду део ЕУ, додавши да "и треба да буду у Унији и о томе не треба уопште да се поставља питање".

Међутим, висока представница ЕУ рекла је да и даље постоји потреба за помоћи на самом терену, што се види и из прошлонедељног убиства литванског цариника.

"Први који ми је то јавио с тугом у гласу био је премијер Србије. Они блиско сарађују с нама на откривању починиоца и његовом привођењу правди", напоменула је Ештонова.

Према њеним речима, и даље је потребан опрез, "зато што постоје људи који не виде интерес у миру", али према оцени високе представнице ЕУ, "већина на тим просторима жели мир".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи