Исуфи: Разматраћемо Вулинове посете

Комисија за унутрашње послове у скупштини Косова ће размотрати посете и изјаве Александра Вулина на Косову, рекао председник те комисије Ахмет Исуфи и најавио могућност забране уласка "личностима из Србије које шире мржњу".

Председник комисије за унутрашње послове у скупштини Косова Ахмет Исуфи рекао је да ће та комисија разматрати посете и изјаве министра без портфеља у Влади Србије Александра Вулина на Косову, најављући и могућност забране уласка "личностима из Србије које шире мржњу".

"Није истина да Косово није заинтересовано да Срби излазе масовно на локалне изборе. Спекулације и неистине које током последњих посета на Косову даје Александар Вулин нису у складу са демократским принципима", рекао је Исуфи у емисији "Инфо Магазин" у ТВ Клан Косова.

Због тога, навео је Исуфи, "ми ћемо као и раније веома брзо у парламентарној комисији за унутрашње послове разматрати посете и изјаве Вулина и сходно законима и уставу Косова предложити скупштини Косова даље предузимање мера према личностима које долазе на Косово из владе Србије", рекао је Исуфи.

Говорећи о посетама Вулина Косову, Исуфи је рекао да влада, односно министарства унутрашњих и иностраних послова, треба да предузму мере и ако је потребно да забране улазак оним личностима из Србије које "шире мржњу" и стварају "небезбедно стање" за грађане Косова.

"Неће се дозволити ни Вулину да својим наступима злоупотребљава могућност за улазак на Косово, коју му дају међународни фактор и косовске институције", рекао је Исуфи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи