Читај ми!

Николић позвао Србе да изађу на изборе

Учешћем Срба на локалним изборима на Косову и Метохији, српске локалне самоуправе добиће легалитет и легитимитет пред међународним институцијама, поручио председник Tомислав Николић. Једино тако можемо да пружимо доказе о броју протераних Срба са подручја јужне покрајине, истакао председник Србије.

Председник Србије Томислав Николић апеловао је на све грађане који имају право да гласају на предстојећим изборима за локалну самоуправу на Косову и Метохији, да уписом у бирачки списак у месту у коме су пријављени као интерно расељени, остваре право на гласање и гласањем 3. новембра дају легитимитет српским институцијама у Покрајини.

"Учешћем Срба на локалним изборима на Косову и Метохији, српске локалне самоуправе добиће легалитет и легитимитет пред међународним институцијама, којима једино тако можемо пружити доказе о броју Срба протераних са подручја јужне покрајине", нагласио је председник Републике, саопштила је Прес служба председника Србије.

"Апелујем на мудрост и јединство нашег народа. Не постоји оправдање за Србина који није поносан на своје порекло са Косова и Метохије и кога не интересује шта ће се с Косовом и Метохијом десити. Ни Влада ни председник Србије не могу да остваре наше циљеве на Косову и Метохији без помоћи народа. Па за кога то онда чинимо?", рекао је председник Србије.

Николић је поновио став који је изнео и највишим представницима међународних организација да "уколико услови за регуларне и демократске изборе без дискриминације не буду створени, и ако свим Србима који имају право да бирају не буде омогућено да слободно и несметано гласају, Србија ће поново разматрати да ли да у њима уопште учествује. Грађани не треба да сумњају у то", закључио је председник Николић.

Председник Николић је подвукао да не дозвољава да било ко из света Србима дели лекције о томе ко су лојални и нелојални Срби, те да нас дели по томе где смо рођени. Срби су један организам, једно ткиво и није важно где је ко рођен: у Београду, Приштини, Босанском Петровцу, Загребу, Њујорку, или било где.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи