Читај ми!

Каменован комби који превози Србе

У селу Суви До, у делу који је настањен Албанцима, каменован комби који превози Србе до Косовске Митровице. Нико није повређен. Циљ напада је да Срби не изађу на изборе, саопштила je Канцеларија за КиМ.

Комби возило које превози Србе на релацији Суви До - Косовска Митровица каменовано је данас око 12 сати у делу села који је настањен Албанцима.

Возач комбија Милан Марковић изјавио је Танјугу да се инцидент догодио нешто после 12 сати, да је у возилу било петоро путника, али да нико од њих није повређен.

"На возилу је причињена мања материјална штета, а комби је каменован у близини школе у делу села које настањују Албанци", објаснио је Марковић.

Ово није први случај напада на аутобусе и комби возила која превозе Србе, каже Марковић и напомиње да је случај пријавио косовској полицији.

Суви До је мултиетничко село у којем живи око 200 Срба, а од Косовске Митровице удаљено је неколико километара.

Недавно је у овом селу средствима општине Косовска Митровица изграђена стамбена зграда у којој живе Срби.

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је каменовање комбија који је превозио Србе из Сувог Дола до Косовске Митровице, оцењући да је готово свакодневно насиље у Покрајини усмерено ка рушењу свега што је договорено и постигнуто Бриселским споразумом и застрашивању Срба пред изборе.

Данашње каменовање комбија има за циљ застрашивање Срба и њихово одустајање од изласка на предстојеће локалне изборе у Покрајини, наводи се у саопштењу Канцеларије која је затражила од надлежних да се виновници тог и свих других злочина на Космету хитно пронађу и казне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи