Читај ми!

Добра припрема за преговоре са ЕУ

Тим Србије је добро припремљен за процес снимања стања усклађености правног и економског система, оценили премијер Ивица Дачић и шеф Делегације ЕУ Мајкл Девенпорт. Неопходно је да Срби изађу на локалне изборе на Косову у што већем броју како би успешно формирали општинске власти у срединама у којима живе, нагласио Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић и шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт оценили су да је тим Србије добро припремљен за процес снимања стања усклађености правног и економског система Србије са европским стандардима, чиме се стварају темељи за преговоре о придруживању који треба да почну најкасније у јануару наредне године.

Премијер Србије је на састанку истакао да су у току припреме за локалне изборе на Косову и Метохији и да је неопходно да Срби изађу на те изборе у што већем броју како би успешно формирали општинске власти у срединама у којима живе, наведено је у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Дачић је нагласио да приштинске власти треба да испуне све договоре из Брисела и да омогуће расељеним лицима да учествују у изборном процесу, као и да омогуће учешће српских представника у раду изборних комисија.

Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Девенпорт изразио је неслагање због отказивања овогодишње Параде поноса.

Премијер Дачић је нагласио да ће Влада Србије наставити дијалог са представницима ЛГБТ удружења о свим актуелним проблемима, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи