Читај ми!

ДСС тражи ванредне парламентарне изборе

Заједно са изборима у Београду требало би расписати и ванредне парламентарне изборе, каже портпарол ДСС-а Петар Петковић. Потребно је да грађани коначно одлуче да ли су за поданички однос према ЕУ или за то да се подвуче црта и окрене нови лист, поручује Петковић.

Демократска странка Србије сматра да је у интересу грађана Србије да се заједно са изборима у Београду распишу и ванредни парламентарни избори, рекао је портпарол ДСС-а Петар Петковић.

 

Петковић је на конференцији за новинаре рекао да је уместо штетних и по Србију погубних "лажних" избора на Косову 3. новембра потребно расписати ванредне парламентарне изборе на којима би грађани коначно одлучили у којем правцу желе да Србија иде.

"Потребно је да грађани коначно одлуче да ли су за поданички однос према ЕУ, за Бриселски споразум, за Споразум о стабилизацији и придруживању и за све што доноси Српска напредна странка, или за то да се подвуче црта и окрене нови лист, да грађани изаберу државотворну политику ДСС-а, политичку неутралност која значи стављање преговара за улазак Србије у ЕУ ван снаге", рекао је Петковић.

Како је рекао, ДСС је задовољан сменом градоначелника Драгана Ђиласа и тиме што ће уследити и ванредни избори у Београду, али је навео да Демократска странка и Српска напредна странка воде исту политику да Европа нема алтернативу и да би Београђани поверење на изборима треба да дају ДСС-у.

"Само ДСС води нормалну, доследну и аутентичну политику, за разлику од ДС-а и СНС-а који сматрају да ЕУ нема алтернативу и да Србија мора по сваку цену да уђе у ЕУ", рекао је Петковић.

У Србији је, како тврди, отворена озбиљна политичка криза потписивањем Бриселског споразума, а земља је у тешкој економској ситуацији.

Портпарол ДСС-а сматра да све кризе могу бити решене расписивањем ванредних парламентарних избора и успостављањем „праве политике у интересу грађана Србије".

"Што пре избори буду расписани, то боље за Србију и српски народ", закључио је Петковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи