Читај ми!

Петровић: Избори могући и за месец дана

Превремени парламентарни избори могући будући да су се промениле прилике у земљи у односу на прошлу годину, оценио председник Удружења грађана "Заједно за Србију" Душан Петровић и истакао да је могуће да се они одрже и за месец дана.

Председник Удружења грађана "Заједно за Србију" Душан Петровић сматра да су превремени парламентарни избори могући будући да су се промениле прилике у земљи у односу на прошлу годину.

Петровић је, приликом оснивања Иницијативног одбора у Чачку оценио да се нестабилност не огледа у парламенту, али да постоји много отворених питања у владајућим странкама.

"Треба дефинисати профиле многих учесника у политичком животу па не чуде тежње за изборима. Могуће је да се они одрже и за месец дана", рекао је Петровић, додајући да се Удружење "Заједно за Србију" спрема за то.

Петровић је оценио и да ће у Србији бити веома тешко спровести реформу пензионог система без политичког консензуса, макар онолико широког попут подржавања Бриселског споразума и напретка у решавању косовског проблема.

Петровић је рекао и да ће о проблемима са којима је земља суочена разговарати са свима, додајући да лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић има неке добре предлоге, да је био много дуже у ДС-у него поједини чланови који су сада у њој и да је неприродно не разговарати са њим.

Коментаришући најновија збивања у ДС-у, странци из које је искључен, Петровић је рекао да нема горчину према демократама, додајући да би за Србију било много паметније да је она боље позиционирана међу грађанима.

"Највећи проблем демократа је што су без политичких предлога, а то је најважније за стварање услова за развој", указао је Петровић.

Петровић је додао да уколико постоји сумња да је лидер ДС-а Драган Ђилас урадио нешто противзаконито, треба да реагују суд и полиција, а није добро да се политичари тиме баве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи