Читај ми!

Вулин позива да се гласа за "Српску"

Уочи почетка предизборне кампање за локалне изборе на Косову и Метохији, министар Александар Вулин састао се са кандидатима за градоначелнике са листе "Грађанска иницијатива српска". Вулин позива да се гласа за "Српску", јер Влада од кандидата са те листе очекује да заштите интересе државе Србије и грађана Србије на Косову.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин оценио је да локални избори 3. новембра на Косову и Метохији нису обични избори, већ избори на којима ће грађани одлучивати о томе да ли желе да обезбеде да држава Србија настави да функционише на простору Косова и Метохије.

Вулин је после разговора у Београду са кандидатима са изборне листе "Грађанска иницијатива српска" рекао да се на овим изборима не гласа за левицу или десницу, социјални програм или нешто друго.

"Гласајте за 'Српску' или против 'Српске' - нема трећег решења", рекао је Вулин.

Истакао је да су на листи "Српска" људи које Влада Србије једнодушно подржава и од којих очекује да заштите интересе и државе Србије и грађана Србије на Косову, као људи који ће након избора активно учествовати у формирању Заједнице српских општина.

Вулин је оценио да је неприхватљиво то што Приштина чини све да смањи број пријављених расељених лица и најављује да ће се о том проблему разговарати сутра у Бриселу. 

"Грађанска иницијатива српска" још нема свог члана у Централној изборној комисији и међународна заједница то мора да обезбеди, као и да не допусти да страх Приштине од изласка Срба на изборе ускрати људима основно право гласа, поручио је Вулин.

Кандидат за градоначелника северне Косовске Митровице Крстимир Пантић рекао је да је проблем, не само у тој општини, што се на спискове пријављују Албанци који тамо не живе, чиме желе да промене етничку структуру. 

Пантић је истакао и да ово нису избори на којима Србија признаје независност Косова, већ се на њима одлучује да ли ће Срби остати да живе на Косову.

Његов колега, кандидат "Српске" за првог човека Грачанице, Бранимир Стојановић, каже да је најважније да се спроведе политика Владе Србије и да је то једини начин да се сачувају Срби на простору Косова и Метохије.

"Једино тако можемо сачувати Србе у Грачаници с обзиром на то да је приштински кандидат који је актуелни градоначелник спроводио политику која је директно утицала на етничку структуру и расељавања Срба и насељавање Албанаца. Главна ствар је да то спречимо и да обезбедмо правну сигурност", поручио је Братислав Стојановић.

РТС незванично сазнаје да би предизборна кампања требало да почне за четири дана.

Осим Пантића, састанку су присуствовали и Бранимир Стојановић, Иван Ређић, Драган Николић, Срећко Спасић, Светислав Јовановић, Градимир Микић, Драган Јаблановић, Стеван Вуловић и Драган Недељковић.

Поред њих на састанку су били и начелници округа: Раденко Недељковић, Владета Костић, Винка Радосављевић, Јовица Будурић и Срђан Митровић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи