Читај ми!

Вучић: Надам се да избора неће бити

Александар Вучић каже да не жели ванредне парламентарне изборе, али не искључује такву опцију. Избори у Београду у наредних шест месеци, поручује Вучић. Први потпредседник Владе најављује могућност замрзавања запошљавања у јавној администрацији. Права ЛГБТ особа у Србији нису угрожена, истиче Вучић.

Први потпредседник Владе Србије и лидер СНС-а Александар Вучић нада се да на пролеће неће бити ванредних парламентарих избора, јер би то, каже, зауставило тешке реформе које морају да се догоде.

"Надам да избора неће бити, али не могу то да искључим, јер не можете да радите у немогућој атмосфери сталног доказивања легитимитета, који је неупитан", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић каже да сви они који прижељкују изборе знају како би на њима прошли и да би остварили лош резултат, па "не разуме о чему се ради".

Према његовим речима, премијер Ивица Дачић је стратешки добро водио Владу, као што и председник Србије веома добро обавља своју фунцкију.

Вучић наглашава да нико у владајућој коалицији не зауставља реформе, које су најважније, а да би, да се тако нешто догоди, отишао код председника Николића и затражио изборе. "Али то није случај", подвлачи Вучић.

Говорећи о промени власти у Београду, Вучић је рекао ће, после истека техничког мандата градоначелника Драгана Ђиласа, 24. октобра, привремени орган управе бити формиран, и да ће избора свакако бити у наредних шест месеци.

Вучић најављује да СНС спрема озбиљан тим чак и за привремене органе, а посебно за јавна предузећа, како би био "успостављан рачун за маркетиншку владавину градом" у протекле четири године.

"Београђани и грађани Србије биће шокирани", рекао је Вучић.

Тврди да ће у Београду бити формиран тим успешних људи и менаџера, који ће помоћи да град функционише на добар начин током зиме.

Вучић каже да је спреман да разговара са људима из Демократске странке који желе добро граду, као и са Либерално-демократском странком о будућности главног града.

"Са свима смо спремни да разговарамо. Потребно је да смањимо страначку острашћеност и препуцавања", поручио је Вучић.

Нове велике инвестиције

Први потпредседник Владе најављује нове, велике инвестиције у Србији. Најављује да ће средином седмице бити отворена фабрика "Магма" у Оџацима, почетком новембра "Бош" у Шимановцима, "Мерцедес" улази у "Икарбус", вероватно и у ФАП, Финци стижу у Смедерево.

"Тамо где се појави 'Бош', најмоћнија немачка компанија, ту долазе и све остале немачке компаније. Посебно сам изразио жељу за доласком немачких компанија, јер је онда јасно да у тој земљи има шансе за просперитетом", објашњава Вучић.

Према његовим речима, очекује се коначан одговор Финаца, који ће у Смедереву већ за месец дана запослити 500 људи, што је важно због "катастрофалне ситуације у којој је претходна власт оставила 'Сартид'".

"У среду у Београд долази један од најближих сарадника шеика Мухамеда, а потом, у наредне три седмице и сам шеик, који ће, мислим, саопштити нашим грађанима спремност да обезбеди директну финансијску помоћ Србији", истиче Вучић.

Приче о диктатури део плана различитих лобија

Александар Вучић наводи и да су приче о диктатури у Србији део ширег политичког плана различитих лобија, политичара и тајкуна, чији је циљ да лажно представе Србију - да је лошија него што јесте.

Вучић каже да ти људи не размишљају о будућности Срибје и ономе што је добро за "нашу децу".

Наводи да су за диктатуру оптуживани и Маргарет Тачер, Шарл де Гол и Хелмут Кол зато што је без референдума укинуо немачку марку и увео земљу у еврозону, а данас су му Немци због тога захвални.

"Много бољи од мене називани су тим именима. И то што ме сви нападају, ја сам на то поносан, јер то говори о разлици која постоји између мене и осталих лидера политичких странака. Ја сам променио приступ и начин вођења политике у Србији и угрозио сам интересе многих. Нисам се либио и плашио да са најмоћнијима и најопаснијима уколико су нешто стицали криминалним радњама, нити да уђем у сукоб с њима", каже Вучић.

Наглашава да разуме кад се каже да се хапшења не мажу на хлеб, али да је уверен да је порука да се крађа и криминал не исплате - веома важна порука.

Права ЛГБТ особа у Србији нису угрожена

Први потпредседник Владе оцењује да права ЛГБТ особа у Србији нису угрожена и да су хомофобичне изјаве изузетак.

Вучић је, говорећи о забрани одржавања Параде поноса, рекао да је процењено да је боље да се Парада не одржи, због сигурности грађана.

Каже да је држава много јача од потенцијалних нападача, и процењује да ће друштво у будућности бити спремно и за Параду.

Коменатришући критике међународне заједнице због отказивања Параде, Вучић каже да поштује тај став, али да је безбедност грађана битнија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи