Читај ми!

Вулин: Приштина не жели да Срби гласају

За локалне изборе на КиМ предато око 40.000 пријава интерно расељених лица, рекао Александар Вулин. Приштина je највећа сметња изласку Срба на изборе и не жели да Срби гласају, истакао је Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је у Лепосавићу на северу Косова да су локални избори расписани за 3. новембар свесрпски избори на којима Срби у покрајини одлучују да ли су за то да Србија опстане на овом подручју а да Приштина настоји да смањи број српских гласача и онемогући Србима да гласају.

Министар је рекао да је за косовске локалне изборе предато око 40.000 пријава интерно расељених лица, уз оцену да се сада показује да је Приштина највећа сметња изласку Срба на изборе и да не жели да Срби гласају.

"Ми јесмо у праву што излазимо на изборе. Да нисмо, Приштина би то итекако поздравила и дочекала са обе руке. Приштина је и овим доказала да жели земљу а не људе", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Приштина не жели да Срби гласају, она не жели да они који су протерани почну да се враћају.

"Гласање интерно расељених, поготово тамо где више не живе и где су Срби остали у заиста малом броју јесте наш начин да поништимо резултате етничког чишћења", подвукао је Вулин, који је у Лепосавићу потписао уговор са председницима 14 косовских општина о расподели покретних средстава.

 "Имамо пуно примедби на Централну изборну комисију (ЦИК), у којој још увек немамо свог представника и очекујемо од међународне заједнице да нам омогући равноправно представљање наше листе. Незванично могу да кажем да постоји интенција да се смањи могућност Србима да гласају на овим изборима, против чега ћемо се борити", казао је Вулин поводом одбацивања пријава српских гласача и још једном позвао Србе да изађу на предстојеће изборе.

Вулин је рекао да ово нису избори само за локалну самоуправу и да их држава Србија доживљава као изборе за Заједницу српских општина (ЗСО) која ће се формирати одмах након констиуисања општина где су Срби у већини.

Ово је референдум на коме се Срби на КиМ одлучују за врло једноставно питање да ли сте за то да држава Србија остане и опстане и да имате непрекинуте и од целог света прихваћене и признате везе са државом Србијом или нисте. Гласате за српску или не гласате за српску, то је једино питање на овим изборима, рекао је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи