Читај ми!

Полемика Бабић–Васин

Болна је чињеница то што Војводина више није мотор развоја Србије, регион на који су се угледали сви остали крајеви наше државе, рекао Зоран Бабић. СНС прикрива лошу економску ситуацију у Србији, каже Мирослав Васин.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Зоран Бабић изјавио је да је режим Демократске странке и Бојана Пајтића у Војводини жељена прошлост и демантовао спекулације о томе да се напредњаци увелико договарају са Лигом социјалдемократа Војводине о рушењу покрајинске власти.

"Када је реч о власти у Војводини, нема смисла говорити о постојању некаквих теорија завере", рекао је Бабић у интервјуу новосадском Дневнику, поводом недавних изјава лидера ЛСВ Ненада Чанка у којима је хвалио Александра Вучића.

Поводом недавних изјава лидера ЛСВ Ненада Чанка у којима је похвално говорио о лидеру СНС Александру Вучићу, Бабић поставља питање зашто би требало да буде чудно ако лидер једне опозиционе странке, када говори о заиста импозантном учинку господина Вучића у последњих годину и нешто дана, каже оно што мисли, тим пре што исто мисли и доминантан број грађана Србије.

Бабић је додао да је за СНС "болна чињеница" то што Војводина "нажалост више није мотор развоја Србије, регион на који су се угледали сви остали крајеви наше државе" и оценио да се у Војводини данас живи лоше.

Истовремено имамо многе нерашчишћене ствари, попут Развојне банке и Фонда за капитална улагања, попут ненаменског трошења пара, рекао је Бабић и поновио да СНС не одустаје од ванредних покрајинских избора.

Инсистирамо на ванредним покрајинским изборима, јер сматрамо да грађани Србије, који живе у Војводини, много тога нису знали када су излазили на биралишта у мају 2012. године, да нису знали где су нестали њихови новци, да нису знали због чега живе лошије, нагласио је Бабић.

Васин: СНС прикрива лошу економску ситуацију у Србији

Српска напредна странка, кроз последње изјаве свог функционера Зорана Бабића у којима неосновано и без чињеница критикује рад Владе Војводине, покушава да прикрије катастрофалну економску ситуацију коју је створила у целој Србији, саопштио је председник Покрајинског одбора ДС-а Мирослав Васин.

"Они који су остварили рекордни буџетски минус од 30 милијарди динара у августу, рупу у буџету за првих осам месеци која је већа него прошле године и достигла је 1,2 милијарде евра, као и огромне јавне расходе који су 36 милијарди динара већи него у 2012. години, немају право да држе било коме лекције о вођењу економске политике", навео је Васин.

Васин је додао да су они који су преузели власт са јавним дугом од 15,5 милијарди евра, а најављују да ће он до краја године достићи 21,5 милијарди евра, "од Србије направили рекордера у расту задужености".

Како каже, Србија је за годину дана повећала јавни дуг за скоро 25 одсто а европске земље у просеку за 2,5 процената.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи