Читај ми!

Већа сарадња са афричко-арапским земљама

Србија појачала економску сарадњу са афричко-арапским земљама у претходних годину дана, рекао је председник Скупштине Небојша Стефановић после редовног годишњег сусрета са амбасадорима Афричко-арапске групе акредитованим у Србији.

Председник Скупштине Небојша Стефановић је рекао, после редовног годишњег сусрета са амбасадорима Афричко-арапске групе акредитованим у Србији, да је у последњих годину дана појачана економска сарадња са афричко-арапским земљама.

"Наше компаније граде у великом броју афричких држава, имамо повећан извоз српског наоуружања, а наше фирме сарађују и у области станоградње са арапским светом", истакао је Стефановић на Тари.

Стефановић је навео да је на састанку разговарано и о олакшавању визног режима са афричким земљама, о размени студената и студентских стипендија, као и о културној сарадњи.

"Ово је други састанак ове године и први помаци су већ видљиви. Надам се да ће се сарадња и убудуће развијати у корист грађана, пре свега", закључио је Стефановић.

Амбасадори Палестине Мухамед Набхан и Алжира Абделкадер Месдуа истакли су такође да годишњи састанци доприносе развоју сарадње између Србије и арапских земаља.

"Много је урађено за годину дана и постигнути су добри резултати, пре свега у економској размени", каже Набхан.

Месдуа је исткао да напредак постоји, али да морамо још да радимо да би наше односе вратили на ниво који је био у прошлости.

У оквиру сусрета разговарано је и о актуелној парламентарној и билатералној сарадњи са земљама Афричко-арапске групе, а тема разговора били су и инвестициони потенцијали Златиборског округа, посебно у области туризма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи