Читај ми!

Полемика Ђилас - Вучић

Афера "Банана" и оптужба за диктатуру биле су предмет полемике Драгана Ђиласа и Александра Вучића. Ђилас тражи истрагу коју је Вучић обећао пре седам месеци. Вучић одговара: Када је Родољуб Радуловић, познатији као Миша Банана, напустио државу на власти је био Драган Ђилас, а сада је за њим расписана потерница.

Градоначелник Београда у техничком мандату и први потпредседник Владе Александар Вучић полемисали о одговорности у вези са афером "Банана".

Полемику је започео Драган Ђилас који је рекао да је Александар Вучић апсолутно прокоцкао огромну шансу коју су му пре 14 месеци дали грађани Србије и додао да ће "последице бити катастрофалне".

"Власт је наставила да се брутално обрачунава са сваким ко у Србији другачије мисли. На слободу је пре времена пуштен Миладин Ковачевић, који је у Америци брутално пребио оног дечка, за шта је Србија дала милион евра, а у затвор се стављају образовани, способни и поштени људи попут Небојше Ћерана и Боре Новаковића", навео је Ђилас у интервјуу Данасу.

Градоначелник Београда у техничком мандату додаје да ова власт "уводи земљу у диктатуру", против које ће се, како каже, борити ДС и сви они људи који заиста хоће једну нормалну, демократску, европску Србију. 

Говорећи о губитку подршке СПС-а у Граду, Ђилас каже да се не осећа изневереним. То не мисли ни о социјалистима, а поготово не о ПУПС-у, јер сматра да градоначелник није постао захваљујући странкама или појединцима који су с ДС били у коалицији, већ због броја гласова које је листа ДС са њим на челу добила од Београђана.

Као један од разлога за губитак подршке у Београду, Ђилас наводи и аферу "Банана"

"Мислим да не постоји ниједан човек у овом граду коме Ивица Дачић може да објасни зашто је све ово урадио. Треба покрити економски суноврат државе, распад полиције, сагласност за давање међународног позивног броја Косову. Треба учинити све да нико не пита колико дана и месеци треба да се погледа само 130 ди-ви-дијева о афери "Банана" и да Александар Вучић у јавности буде заиста човек од речи, како га је назвао Ненад Чанак. Обећао је Вучић пре седам месеци истрагу о томе шта је са ди-ви-дијевима и до данас то нисмо сазнали", навео је Ђилас.

Упитан да прокоментарише Ђиласову тврдњу да води државу у дикататуру, као и о афери "Банана", Вучић је у Коцељеви рекао да је 2009. године Ђилас био на власти и да је тада Родољуб Радуловић, познатији као Миша Банана, напустио државу, а сада је за њим расписана потерница.

"На шта ме подсетио? Јесу ли то дискови из 2009. године? То је себе ваљда подсетио, јер 2009. године је он био на власти, 2009. године је неки Банана напустио Србију, а сада је за њим расписана потерница. Нисам разумео на шта је мене подсетио", рекао је Вучић.

Вучић је подвукао да ће народ ускоро, на демократским изборима, рећи шта мисли "и о њему и о Ђиласу и о сваком другом".

Коментаришући Ђиласове изјаве о диктатури, Вучић је рекао да није он из ДС-а избацивао људе који су му се супростављали, већ Ђилас.

"О диктатури немојте он да било коме говори, када причате о диктатури, то је прилично смешно, морам да вам признам, али не постоји ниједан други аргумент, јер не може да каже да сам криминалац, лопов, не може да каже да моја фирма узима 70 милиона евра као његова, онда морате нешто да измислите. Немам ништа против тога", рекао је Вучић.

Полемика се наставила  писаном изјавом Драгана Ђиласа који је навео да као градоначелник Београда, није могао да се бави хапшењем, јер то није био његов посао, "а није ни Вучићев, иако он то очигледно ради".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи