Читај ми!

Вучић: Хулигани нису победили државу

Вицепремијер Александар Вучић оценио да хулигани нису победили државу и рекао да је знао да ће бити таквих коментара поводом отказивања Параде поноса.

Хулигани нису победили државу, оценио је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић поводом отказивања Параде поноса и додао да је знао да ће бити таквих коментара.

"Хулигани нису победили државу. Знао сам да ће бити таквих коментара и питам се шта би било и ко би победио да је неко погинуо. Донели смо најбољу одлуку у интересу државе, а сутра ће вероватно бити другачије, када буде више толеранције", рекао је Вучић новинарима у Коцељеви на "Фестивалу зимнице".

Он је нагласио да се поставља питање цене одржавање Параде поноса.

"Да ли би та цена била 100 полупаних радњи или страдали полицајци и неко од нападача", упитао је Вучић и додао да никада није дао ниједну хомофобичну изјаву.

Он је додао да лично није био за одржавање Параде поноса и да се неће крити иза других.

Вучић је навео и да је разговарао са комесаром за проширење Штефаном Филеом и шефом Делегације ЕУ у Београду Мајклом Девенпортом, да су они изразили забринутост, "да ми то разумемо, али да је одлука донета у интересу грађана Србије".

"Земља је у тешкој ситауцији, јер је рушена и разарана, мање споља, а више изнутра протеклих 15-20 година, али не можемо као ној да забадамо главу у песак, већ морамо да сву своју енергију и рад усмеримо ка решавању проблема", рекао је Вучић.

Он је додао да ствари које треба урадити нису лаке и да ће болети многе грађане.

Обраћајући се окупљеним грађанима, Вучић је рекао да није човек који доноси лепе вести, али да је данас оптимиста.

"Ја сам јуче отворио погон у којем ће бити запослен 421 радник, али то није прошло ни као вест у Србији", рекао је Вучић.

СНС нема проблема са изборима

Први потпредседник владе и лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је да ће избори у Београду бити расписани, али није прецизирао када.

"Нисам неко ко се бави техничким питањима ког датума и ког дана. Биће избори у Београду, какав је проблем у свему томе", рекао је Вучић у Коцељеви.

Вучић је рекао да, за разлику од неких који нису смели да распишу изборе и који су четири године нелегитимно држали власт, СНС са тим нема проблема.

"Имаћемо изборе и нека народ каже ко ужива њихово поврење и мислим да је то најпоштеније и да нико не може ништа о свему томе да каже", рекао је Вучић.

Вучић је подвукао да ће народ ускоро, на демократским изборима, рећи шта мисли "и о њему и о Ђиласу и о сваком другом".

Коментаришући Ђиласове изјаве о диктатури, Вучић је рекао да није он из странке избацивао људе који су му се супростављали, већ Ђилас.

"О диктатури немојте он да било коме говори, када причате о диктатури то је прилично смешно, морам да вам признам, али не постоји ниједан други аргумент јер не може да каже да сам криминалац, лопов, не може да каже да моја фирма узима 70 милиона евра као његова, онда морате нешто да измислите. Немам ништа против тога", рекао је Вучић.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи