Читај ми!

Љајић: Сигурно ће бити избора у Београду

Избори у Београду су у овом тренутку најреалнија опција и сасвим сигурно ће их бити, рекао лидер СДПС-а Расим Љајић. Треба смањити тензије и страначка препуцавања, треба решавати проблеме који су огромни, јер нас очекују тешке реформе, истиче Љајић.

Председник Социјалдемократске партије Србије и потпредседник Владе Расим Љајић каже да не види разлог и начин да се избегну избори за градску власт у Београду.

"И да је дошло до прекомпоновања власти на нивоу града Београда, такође би избори били у оптицају после извесног времена. Да ли ће бити одражни за три или шест месеци није важно, али ће их сасвим сигурно бити", рекао је Љајић гостујући у Дневнику РТС-а.

Љајић је рекао и да су избори у Београду у овом тренутку најреалнија опција, али, када је реч о изборима на републичком нивоу, подвукао је да то зависи од Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

"Да ли ће бити ванредних парламентарних избора не знам, али треба смањити тензије и страначка препуцавања, треба решавати проблеме који су огромни. Очекују нас тешке реформе", нагласио је Љајић.

"Уколико буде избора, боље је да их буде што пре, него да наредних шест месеци причамо када ће их бити и да ли ће их бити. Да пресечемо с тим и да почнемо да радимо", истакао је Љајић.

Према његовим речима, подршком Драгану Ђиласу у Скупштини Града Београда, СДПС је сачувао политички и морални став.

"Ово није прича о Ђиласу, него прича о нама. Какав бисмо ми били партнер да странку претворимо у трговачко друштво и идемо тамо ко да више", објаснио је Љајић.

На питање да ли ће му због те одлуке замерити напредњаци, коалициони парнери на републичком нивоу, Љајић је рекао да је представницима СНС-а навео конкретне разлоге за ту одлуку и објаснио да је то питање кредибилитета странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи