Читај ми!

О власти у Београду до краја недеље

СНС ће се са коалиционим партнерима до краја недеље договорити како да Београд што боље функционише до нових избора, који ће бити одржани најкасније за шест месеци, каже за РТС Небојша Стефановић. Наш предлог биће да се формира званична већина, а потом и Градско веће, најављује председник београдских напредњака.

Председник београдског одбора Српске напредне странке Небојша Стефановић најављује да ће, после смене градоначелника Драгана Ђиласа, избори за локалну власт у престоници бити одржани у року од шест месеци. СНС ће се са коалиционим партнерима договорити како да Београд до тада стабилно функционише.

"Са коалиционим партнерима ћемо, надам се до краја недеље, пружити конкретна решења шта планирамо да урадимо како би Београђани били сигурни да ће свакодневни живот бити у најбољем могућем реду што се комуналних ствари тиче", рекао је Стефановић гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а.

Напомиње да је шест месеци најдужи рок за одржавање избора, а не искључује могућност да буду одржани и раније, чим се стекну законски услови.

Две су могућности да се до тада обезбеди стабилно функционисање града - да се образује званична већина у градској скупштини и формирају органи градске власти или да се уведу привремене мере.

"Наш предлог биће да што пре изаберемо Градско веће и да омогућимо да град функционише на најнормалнији начин, да бисмо спречили даље задуживање Београда и даље узалудно трошење новца Београђана, али и да бисмо успели да се изборимо са готово банкротом до којег су нас довели Драган Ђилас и ДС", објашњава Стефановић.

Упитан како је могуће да се подаци о задужењу разликују за више стотина милиона евра, Стефановић истиче да у податке о задужености о којим је говорио Драган Ђилас нису урачуната дуговања градских јавних предузећа.

Како је навео, град је 2008. године био у суфициту, док је данас у дефициту, а из године у годину пада и продуктивност и профит јавних предузећа на нивоу града.

Поновио је да се није разговарало о смени директора јавних предузећа, али да ће њихов рад бити анализиран.

"Знам да то највише брине ДС, јер су одатле извлачили новац за кампању, али ми о тим предузећима не мислимо као о плену. Нема ниједног директора предузећа који није њихов функционер, они су се бавили тиме, хтели су да помогну странци или себи", рекао је Стефановић.

Функционер СНС-а поновио је и да нико неће бити ослобођен од одговорности, као и да ће државни органи радити свој посао.

Стефановић ни данас није желео да спекулише о томе ко ће бити кандидат СНС-а за градоначелника, као ни да ли је он заинтересован за ту функцију.

Како је нагласио, постојаће тим људи који ће се бавити тим послом, јер је велики изазов смањити задужење града и решити проблеме.

На питање да ли ће бити на "Паради поноса" 28. септембра, Стефановић, који је и председник Скупштине Србије, рекао је да тог дана неће бити у Београду јер има састанке са групом афричких и арапских амбасадора о економској сарадњи.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи