Читај ми!

Мркић: Прагматични односи са Албанијом

Србија и Албанија треба прагматично да раде на развоју односа, пошто обе за циљ имају улазак у Европску унију, рекао шеф српске дипломатије Иван Мркић након састанка са албанским колегом Дитмиром Бушатијем.

Министар спољних послова Србије Иван Мркић изјавио је након данашњег сусрета са својим колегом из Албаније Дитмиром Бушатијем да је договорено да он ускоро посети Београд, оценивши да две земље треба прагматично да раде на развоју односа, пошто обе за циљ имају улазак у Европску унију.

Мркић је у изјави за Танјуг, након сусрета са Бушатијем на маргинама 68. редовног заседања Генералне скупштине УН, истакао да овакви скупови пружају јединствену прилику да се разговара са много страних званичника, и да ће он током боравка у Њујорку имати двадесетак билатералних сусрета.

"Са албанским колегом сам прошао кроз дневни ред односа две земље и договорили смо да он дође у посету у Београд, са циљем да у развоју односа у првом плану буде прагматичан приступ, пошто обе земље желе да уђу у ЕУ", додао је српски шеф дипломатије.

Он ће се током поподнева састати са шефом дипломатије Омана Јусуфом бин Алавијем бин Абдулахом, што је корак у грађењу чвршћих односа са арапским светом.

"То је део наше акције да са свим заливским земљама развијемо што чвршће односе. Са Саудијском Арабијом смо у фебруару успоставили дипломатске односе, а сада гледамо да отворимо амбасаде и у Оману и Катару, а већ смо учинили у Емиратима", навео је Мркић.

Министар спољних послова Србије ће током поподнева по америчком времену имати и сусрет са генералним секретаром Савета Европе Торбјорном Јагландом, као и трилатерални састанак са колегама из Босне и Херцеговине и Турске.

Мркић је као главну тему трилатерале навео економска питања, то јест размениће се подаци о активностима министара спољне трговине у оквиру пројкеата и планова које имају као три земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи