Читај ми!

Ђурић: Србија за мирно решавање конфликата

Србија са подијума Генералне скупштине УН шаље поруку да верује у међународно право и равноправност међу земљама и народима и да се залаже за мирољубиво решење конфликата, каже саветник председника Србије Марко Ђурић.

Саветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је да Србија са подијума Генералне скупштине УН шаље поруку да верује у међународно право и равноправност међу земљама и народима и да се залаже за мирољубиво решење конфликата.

Он је у изјави Танјугу, на почетку заседања Генералне скупштине УН у Њујорку, истакао да сопствено искуство Србији даје за право да поручи да они који руше поредак УН и залажу се за свет без мултилатералног приступа, гурају човечанство ка нестабилности и сиромаштву.

"Србија жели да буде конструктиван део мултилатералног поретка и председник Николић је у бројним сусретима са највишим званичницима држава чланица УН афирмисао улогу међународних организација и сарадњу уз мирно решавање спорова као универзални принцип у међународним односима", рекао је Ђурић.

Он је рекао и да се председник Србије Томислав Николић састао са америчким председником Бараком Обамом, на пријему који је организован у њујоршком хотелу Валдорф Асторија.

"Обама је честитао нашем председнику на до сада оствареним резултатима, пожелевши њему и Србији све најбоље у наредном периоду, и изразио уверење да су кораци које влада и руководство Србије предузимају, добар пут ка афирмацији Србије у међународној заједници", закључио је Ђурић.

Председник Николић учествује у Њујорку на 68. заседају Генералне скупштине Уједињених нација, а приликом вишедневног скупа у светској организацији имаће и низ важних билатералних сусрета.

Предвиђени су састанци са председницима Словеније Борутом Пахором, Кипра Никосом Анастасиадесом, Малија Ибрахимом Бубакаром Кеитом, као и са премијером Норвешке Јенсом Столтенбергом.

Николић би требало да разговара и са замеником државног секретара САД Вилијамом Бернсом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи