Читај ми!

Реаговања на смену Драгана Ђиласа

Представници СНС-а и ДСС-а најавили да ће страначки органи одлучити о корацима који следе после смене Драгана Ђиласа. ДС поручује да ће после нових избора Ђилас поново бити градоначелник.

Шефови одборничких група СНС-а и ДСС-а најавили да ће наредних дана највиши страначки органи расправљати о корацима после смене Драгана Ђиласа са места градоначелника. ДС поручује да неће организовати протесте и тражи ванредне изборе у Београду.

Шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић најавио је да ће наредних дана највиши страначки органи разговарати о промени власти у Београду и даљим корацима.

Јовичић је новинарима у Скупштини града, рекао да не жели да спекулише о томе да ли ће бити избора у главном граду или ће бити створена нова већина.

Он је рекао и да ће се правити анализе рада јавних предузећа у Београду и да ће бити смењени и санкционисани они који су лоше радили.

Јовичић је рекао да је неопходно да град функционише на најбољи начин да се нада да у техничком делу неће бити опструкције.

Демократска странка неће позвати Београђане на протесте због начина на који је смењена градска власт, јер не жели да у главном граду расте напетост, али тражи ванредне изборе, изјавио је функционер ДС-а Борислав Стефановић.

Стефановић је агенцији Бета рекао да ће ДС покренути петицију за подршку свом предлогу да се градоначелници и председници општина у Србији бирају на директним изборима, као и да је парламенту упућен предлог за измену закона.

Одборник ДС-а Божидар Ђелић изјавио је да разрешење градоначелника Драгана Ђиласа означава моменат за почетак кампање и каже да ће за шест месеци лидер демократа поново бити градоначелник.

Он је рекао да и само гласање које је обављено тајно, показује какво је стање "у тој назови новој коалицији" и да немају ни минимум међусобног поверења.

Демократска странка Србије још није са СНС-ом и СПС-ом разговарала шта ће се дешавати у Београду након смене градоначелника Драгана Ђиласа, а страначки органи ће донети одлуку да ли ће ДСС бити укључен у неку коалицију у Београду, рекао је шеф одборничке групе ДСС-а Андреја Младеновић.

Навео је две опције - или привремене мере или неку нову већина, а која ће од тих опција бити, како је рекао, видеће се у наредном периоду, при чему он очекује да ће бити довољно озбиљности да систем у Београду функционише и нада се да неће бити оних који ће помислити да после разрешења Ђиласа град треба да стане.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи