Читај ми!

Канцеларија за КиМ одбацује Хоџајеве оцене

Изјава Енвера Хоџаја у којој позива Београд да у потпуности расветли прошлонедељно убиство припадника Еулекса, представља још једну у низу провокација Приштине, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију одбацила је оцене косовског министра Енвера Хоџаја о убиству цариника Еулекса на северу Косова, које сматра новом провокацијом Приштине.

"Изјава господина Енвера Хоџаја, дата за амерички Вол стрит џорнал, у којој позива Београд да у потпуности расветли прошлонедељно убиства припадника Еулекса и да српске власти објаве сазнања која имају о том случају, представља још једну у низу провокација Приштине, која се труди да за свако недело у Покрајини окриви Београд", пише у саопштењу.

Владина Канцеларија за Косово указује да су српски званичници после убиства припадника мисије ЕУ, Литванца Аудријуса Шенавичијуса, најоштрије осудили злочин и понудили помоћ да се расветли напад "који је првенствено уперен против Србије и српског народа".

"Српски државни врх је оценио да се ради о покушају дестабилизације Покрајине, о спречавању изласка на предстојеће локалне изборе и о ометању примене онога што је договорено Бриселским споразумом. Из тог ралога, Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се убице нађу што је пре могуће и добију име и презиме, јер не прихватамо колективну одговорност, ниједног, па ни свог народа", наводи се у саопштењу.

Канцеларија, на чијем је челу Александар Вулин, оценила је да "никоме као Београду и Србима, није у интересу да се расветли убиство", и да се нађу убице више од 1.000 Срба, страдалих од доласка представника међународне заједнице на Косово и Метохију.

Министар спољних послова Косова Енвер Хоџај изјавио је у интервјуу за Вол стрит џорнал да само Београд може у потпуности да расветли прошлонедељно убиство припадника Еулекса.

Хоџај је рекао да нема доказе који би директно повезали Београд с нападом код Звечана, али да српске власти морају да објаве сазнања која имају о том случају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи