Читај ми!

"Убиство припадника Еулекса тежак ударац"

Прошлонедељно убиство припадника Еулекса на Косову и Метохији био тежак ударац и покушај да се Србији нанесе велика штета, рекао Томислав Николић у интервјуу за британски "Гардијан".

Председник Србије Томислав Николић оценио је да је прошлонедељно убиство припадника Еулекса на Косову и Метохији био тежак ударац и покушај да се Србији нанесе велика штета.

"То је био тежак ударац за све оно што радимо на КиМ, а нарочито на северу. Волео бих да се докаже тврдња да то није учињено да би се Србија скренула са европских токова и сарадње са међународном заједницом", рекао је Николић у интервјуу за британски Гардијан.

Николић је навео да је "много тога нејасно" у вези са убиством припадника Еулекса, али да је очигледно да је могло да нанесе велику штету Србији.

"Влада Србије и ја, који сам тада био у званичној посети Бугарској, реаговали смо муњевито. Осудили смо тај догађај и ван памети је да на територији северног Косова, за коју се тако истрајно политички боримо, деси убиство припадника међународних снага које нас вуче уназад", рекао је председник Србије.

Николић је рекао и да је о томе јуче разговарао са првим човеком УН Бан Кимуном и руским представницима, и да они "врло добро разумеју позицију Србије и знају да Србија с тим нема ништа".

"То је дело појединца, а под знаком питања је његова мотивација да учини то дело. Очекујем да ће Еулекс уз нашу помоћ брзо решити тај случај. Тај човек у Србији сигурно никада неће наћи уточиште и оног часа када би се појавио био би ухапшен", нагласио је Николић.

Председник Србије се током интервјуа осврнуо и на свечаност поводом откривања споменика великом научнику Николи Тесли у Њујорку, рекавши да је "његово визионарство оно што утиче да се са поштовањем говори о њему, а онда се са поштовањем говори и о Србији".

"Тесла је био свестан свог српског порекла, да му је отац био православни свештеник, али исто тако био је и узоран грађанин Америке и на известан начин је повезао Србију и Америку", истакао је Николић.

"Захвални смо Тесли на његовој генијалности, као и на томе што је био Србин који је тачно одмерио српство, али га није ставио изнад свега што постоји, већ га је ставио у раван са осталима и тражио је ту равноправност, коју, нажалост, ми још нисмо достигли", навео је српски председник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи