Читај ми!

Гудељевић: МУП не учествује у истрази

Еулекс нема информацију да је на север Косова стигло 150 припадника МУП-а Србије, каже Ирина Гудељевић, истичући да је истрага о убиству цариника Еулекса у искључивој надлежности Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова. Мисија цени понуду српских власти да помогну, каже Гудељевићева.

Припадници МУП-а Србије не учествују у истрази убиства Еулексовог цариника, на том задатку раде само представници КПС-а и Еулексове полиције, изјавила је портпаролка те мисије Ирина Гудељевић и тако демантовала приштинске медије који су објавили да је на север, као подршка Еулексу, стигло 150 припадника МУП-а.

"Еулекс нема информацију да је на север Косова стигло 150 припадника МУП-а Србије", изјавила је Гудељевићева за агенцију Бета и додала да Еулекс цени понуду Београда да помогне у истази убиства припадника те мисије, те да неће оклевати да је затражи уколико се укаже потреба.

"Истрага о убиству припадника мисије, која је у току, у искључивој је надлежности Канцеларије Специјалног тужилаштва Косова. Мешовити тим састављен од Еулексових и косовских полицајаца ради на истрази. Већина припадника косовске полиције на северу Косова јесу косовски Срби. Нико други не ради на том случају", казала је Гудељевићева.

Гудељевићева је рекла да је потпуно нормално за полицијске службе из "суседних јурисдикција да сарађују у борби против криминала". 

"Мисија цени понуду српских власти да помогну, и уколико постоји потреба за тим, нећемо оклевати да то затражимо", додала је она. 

Приштински лист Коха диторе наводи да је око 150 припадника МУП Србије дошло на север Косова како би помогли у истрази убиства цариника Еулекса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи