Читај ми!

СНС: Имамо подршку за смену Ђиласа

Напредњаци верују да имају већину потребну за смену Драгана Ђиласа. "СНС се не боји избора... Уколико одлука буде донета, избори ће бити одржани у наредних шест месеци", рекао је председник Градског одбора СНС-а Небојша Стефановић.

17.14 - Верујем да ћемо имати већину за изгласавање неповерења градоначелнику Београда, рекао је Небојша Стефановић. 

16.50 - Завршена седница Председништва СНС-а на којој се расправљало о смени власти у Београду, јавља репортер РТС-а.  

Председништво Српске напредне странке расправљало је данас о промени власти у Београду.

Председник Градског одбора СНС-а Небојша Стефановић рекао је да Српска напредна странка верује да ће сутра имати већину за изгласавање неповерења градоначелнику Драгану Ђиласу.

"СНС се не боји избора... Уколико одлука буде донета, избори ће бити одржани у наредних шест месеци", рекао је Стефановић после седнице Председништва странке.

Упитан да ли је СНС, пошто се не противи изборима, искључио, као опцију, прекомпоновање локалне власти у Београду, Стефановић је одговорио да се Председништво није бавило тим стварима.

"Нисмо се бавили компоновањем власти као Драган Ђилас 2008. године, ни прекомпоновањем, нити смо се бавили тим стварима већ како да грађани живе боље, при чему желимо да покажемо да имамо легалитет и легитимитет", истакао је Стефановић.

На питање да ли ће можда београдски избори бити расписани истовремено с вождовачким који су у децембру, Стефановић је рекао да у СНС-у нису размишљали на тај начин, да о том питању не постоји никакво тактизирање, али да су, у сваком случају, спремни и да немају никакав проблем да иду на изборе.

Додао је и да није разматрана могућност повезивања покрајинских избора и избора у Београду и најавио да ће око 20. октобра СНС обележити пет година постојања, а за то време је, како је истакао, постала најпопуларнија и најснажнија странка у Србији, а њен лидер Александар Вучић ужива највећу подршку грађана.

Раније данас, одборници Српске напредне странке и Демократске странке Србије предали су захтев за смену Ђиласа у Скупштини града Београда.

Шеф одборничке групе СНС-а Александар Јовичић рекао је да постоји начелни договор са Социјалистичком партијом Србије, која је у коалицији са Демократском странком, да подржи смену Ђиласа, а да ће се коначни став социјалиста знати после консултација са коалиционим партнером Партијом уједињених пензионера Србије.

Како РТС названично сазнаје, групација око социјалиста подржаће захтев за смену Ђиласа.

Ко би могао да буде кандидат за Ђиласовог наследника није познато.

Седница Скупштине града Београда заказана jе за уторак 24. септембра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи