Читај ми!

Све странке у Косјерићу задовољне

Коалиција око напредњака убедљиво победила на локалним изборима у Косјерићу, пошто је освојила 15 од 27 мандата. Из коалиције ДС И ЛДП, који су освојили пет одборничких мандата, кажу да су задовољни постигнутим резултатом. Слична оцена и коалиције СПС-ПУПС-ЈС и УРС-а, који имају три одборничка мандата.

На локалним изборима у Косјерићу, према незваничним резултатима, апсолутну већину у општинском парламенту освојила је коалција Српске напредне странке, Нове Србије и Демократске странке Србије са 47,16 одсто гласова.

Са 47,16 одсто гласова Косијераца са правом гласа, од 68,82 одсто колико их је изашло на изборе, коалиција предвођена напредњацима обезбедила је 15 од 27 одборничких мандата општинског парламента и, како кажу, у косјеричком СНС-у наставиће започето од јесенас, када су дошли на власт њеним прекомпоновањем по угледу на републичку.

Носилац листе коалиције СНС-НС-ДСС Милијан Стојанић каже да су приоритет наслеђени дугови, које, како каже, већ неколико месеци покушавају да врате.

Према његовим речима, покишавају да свим извођачима који су радили за ту општину, изађу у сусрет, да оно што су зарадили да платимо. "Други приоритет је како довући што пре инвеститоре и инвестиције у Косјерић", истиче Стојанић.

Из коалиције ДС И ЛДП, који су освојили 17,59 одсто гласова, или пет одборничких мандата кажу да су задовољни постигнутим резултатом с обзиром на то да су кампању одрадили самостално, за разлику од напредњака којима су агенције радиле кампању.

Слична је оцена и коалиције СПС-ПУПС-ЈС и Уједињених региона Србије, који имају три одборничка мандата са 11,52 одсто гласова, СПО-а са 8,35 одсто гласова или два мандата, колико ће имати и СДПС који први пут учествује на изборима у Косјерићу.

Према незваничним резултатима цензус нису прошли Сабор српског јединства и Двери који су општинској изборној комисији поднели 21 приговор на регуларност избора.

Председник Општинске изборне комисије Горан Јевтовић каже да је Општинска изборна комисија дужна да у року од 48 сати од часа када су приговори изјављени донесе одлуку по приговору.

Уколико не буду задовољни одлуком, правни лек је жалба Управном суду и од дужине тог процеса зависи да ли ће и када Општинска изборна комисија потврдити незваничне резултате избора у Косјерићу у коме је од 10.628 бирача гласало њих 68,82 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи