Читај ми!

Следеће недеље скупштина косовских Срба

Посланик ДСС-а Марко Јакшић изјавио да ће конститутивна седница привремене скупштине косовских Срба највероватније бити одржана почетком следеће недеље у Звечану. O оснивању те скупштине договориле су се странке власти и опозиције, СНС, ДС, ДСС, СРС и Г17 плус, рекао је Јакшић.

Конститутивна седница привремене скупштине косовских Срба највероватније ће бити одржана почетком следеће недеље у Звечану, изјавио је посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић.

"То би био одговор на неуставни бриселски споразум и окупљање Срба ради њиховог голог опстанка на Косову", рекао је Јакшић агенцији Бета.

O оснивању Привремене скупштине Аутономне покрајине Косово и Метохија договориле политичке странке власти и опозиције, Српска напредна странка, Демократска странка, ДСС, Српска радикална странка и Г17 плус, рекао је Јакшић и додао да су консултације о томе трајале протекле две недеље.

Јакшић је истакао да привремена скупштина није паралелна институција, него је у складу са Уставом Србије, и додао да је привремена до одржавања парламентарних избора на нивоу целог Косова.

"То није паралелна институција, о томе се и водило рачуна да се оснује скупштина привременог карактера која би била по Уставу Србије, што значи да није паралелна, и која би личила на Аутономну покрајину Војводину са одређеним али не свим надлежностима. Оно што грађани покушавају да направе јесте да поштују Устав и буду достојни уставобранитељи и да се понашамо у складу са законима и Уставом", објаснио је Јакшић.

Он је рекао и да је "покрајинска скупштина је нешто што стоји у Уставу Србије".

Навео је да је на данашњој седници свих политичких странака и група грађана које делују на северу Косова и јужно од Ибра договорено да се обаве додатне консултације о декларацији и статуту привремене скупштине и размотре примедбе у четвртак и петак, а да се конститутивна седница одржи почетком следеће недеље.

"Седница ће бити одржана у радној и свечаној атмосфери и биће отворена за јавност", рекао је Јакшић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи