Читај ми!

Дачић: Србија жели стабилност у региону

Међународна мировна мисија на Косову и Метохији остаје гарант безбедности Срба у јужној покрајини, рекао премијер Ивица Дачић у разговору са члановима делегације Парламентарне скупштине НАТО. Србија инсистира на трајној стабилности у региону и на решавању отворених питања путем дијалога, истиче Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић истакао је у разговору са члановима делегације Парламентарне скупштине НАТО-а да да међународна мировна мисија на Косову и Метохији остаје гарант безбедности Срба у јужној покрајини.

Дачић је такође позвао чланове делегације Парламентарне Скупштине НАТО-а да у својим земљама објасне настојања Србије и да помогну да власти у њиховим државама помогну европски пут Србије.

Чланови делегације Парламентарне Скупштине НАТО-а истакли су да Србија, као једна од најважнијих држава на Балкану, гради мир и стабилност у региону и изразили уверење да ће Србија наставити путем европских интеграција и ускоро добити датум почетка преговора за чланство у Европској унији.

Србија инсистира на трајној стабилности у региону и на решавању свих отворених питања путем дијалога, рекао је Дачић, а саопштила владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

"Влада Србије је покренула дијалог са привременим властима у Приштини како би се обезбедио трајни мир и опстанак српске заједнице на Косову и Метохији. Инсистирамо на одрживим решењима, у складу са Резолуцијом 1244 Уједињених нација, не нарушавајући потврђени принцип о статусној неутралности", оценио је премијер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи