Читај ми!

Денио: Споразум за трајни мир у региону

Француска сматра да је Србија у великој мери испунила услове за почетак преговора са ЕУ, рекао француски амбасадор у Београду Франсоа-Гзавије Денио. Споразум Београда и Приштине ће обезбедити трајни мир у региону, оценио Денио.

Француски амбасадор у Београду Франсоа-Гзавије Денио каже да његова земља сматра да је Србија у великој мери испунила услове Европског савета за почетак приступних преговора и залаже се за брзо остварење услова у вези са бриселским споразумом како би се то конкретизовало.

Денио подсећа да су Београд и Приштина 19. априла постигли споразум о нормализацији односа и оценио да је тај тренутак био прекретница која ће обезбедити трајни мир у региону.

То је, како је рекао, у свом извештају препознала и Европска комисија, која је дала препоруку за отварање преговора.

"То је перспектива коју Француска подржава и залаже се за брзо остварење услова везаних за бриселски споразум како би се то конкретизовало", реко је Денио на конференцији "Улога децентрализоване сарадње у процесу проширења ЕУ".

Рекао је да споразум од 19. априла сада треба спровести у дело и да је то тема разговора двојице премијера у Бриселу.

"Како год било, Француска сматра да је Србија својом храбром вољом за постизање компромиса већ у великој мери испунила услове које јој је у децембру поставио Европски савет за почетак приступних преговора", закључио је Денио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи