Вучевић: Спречена штета за град

У спору са АТП Војводином, Нови Сад ће уместо 1,7 милијарди динара, морати да плати 300 милиона, уз припадајућу камату, саопштио је градоначелник Милош Вучевић. Спречена је штета за град која се могла мерити милијардама, истакао је Вучевић.

Град Нови Сад ће у спору са АТП Војводином уместо 1,7 милијарди динара, морати да плати 300 милиона, уз припадајућу камату, саопштио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић је рекао да није у потпуности задовољан пресудом Врховног касационог суда, јер град није потпуно ослобођен плаћања, али је истакао да је учињено много у поменутом судском спору.

"Успели смо да учинимо да пресуда од 1,7 милијарди буде преиначена, да буде усвојен предлог за ревизију, тако да ће град платити 300 милиона, односно око 400 милиона динара рачунајући припадајућу камату", рекао је Вучевић.

Он је истакао да је финансијској служби дао налог да се припреме средства за исплату, те да ће након тога бити урађен ребаланс градског буџета.

Посебно је нагласио да је добро то што је таквом одлуком Касационог суда отпала свака могућност негативних пресуда у другим судским поступцима који се воде, а у вези су са спором око међумесне аутобуске станице.

"Спречена је штета за град која се могла мерити милијардама и јако је битно да је град обезбеђен и у будућности. Што се тих пресуда тиче, јер више не може бити уцењиван и што је јако важно, не мора да гаси постојећу међумесну аутобуску станицу", истакао је градоначелник Новог Сада.

Он се посебно захвалио члановима стручног тима правника формираног од стране Скупштине града да утврди чињенично стање везано за судски спор са АТП Војводином и да предложи мере поступања града у том поступку.

По његовим речима, стручни тим је одлично урадио свој посао.

"Сада треба да је срамота све оне који су неистинито причали да чланови комисије имају милионске хонораре, а они су практично радили бесплатно и помогли су да се вишеструко смањи износ који град треба да плати", рекао је Вучевић, додајући да је током рада стручног тима вођена изузетно негативна кампања.

Председница поменуте комисије Маријана Дукић Мијатовић казала је да је јако поносна на то шта је комисија постигла, показавши јединство.

Она је рекла да су се чланови комисије држали струке и науке и да се то показало исправним иако је јако често било у колизији са одлукама нижих судских инстанци.

"За нас је највећа сатисфакција што смо граду уштедели милијарде и милијарде динара губитка", истакла је Дукић Мијатовић.

Члан Правне комисије Милан Ђукић је рекао да одлуку Касационог суда доживљава као велики професионални успех.

"Посебну професионалну сатисфакцију имам у томе што је Касациони суд предлог ревизије који је дала комисија прихватио као аргумент, а тај предлог неки су, чак и у Скупштини Новог Сада, називали семинарским радом. Ја сам на тај такозвани семинарски рад изузетно поносан", истакао је Ђукић.

По његовим речима, пресудом Касационог суда прекинуто је трајно штетно стање које је град могао имати поводом тог спора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи