ДС: Улагање у предшколске установе у Земуну

У Земуну ће се посебно улагати у предшколске установе и школе, рекла је чланица Главног одбора ДС-a Љиљана Лучић, у оквиру кампање за локалне изборе у тој општини. Грађанима Земуна треба учинити доступнију здравствену заштиту обезбеђујући у сваком већем насељу амбуланте, истакла је Лучићићева.

Демократска странка је у оквиру кампање за локалне изборе у Земуну, заказане за 2. јун, представила страначки план у области социјалне политике, истакавши неопходност улагања у предшколске установе и школе као и отварање амбуланти у тој београдској општини.

Чланица Главног одбора ДС-a Љиљана Лучић је поручила да ће се у Земуну посебно улагати у предшколске установе и школе, "како би услови боравка за најмлађе у вртићима били што бољи, а образовање за сву децу било квалитетно".

"Наш план је да све школе у Земуну буду добро опремљене школским училима, а за сваког ђака трећег разреда обезбедићемо лаптоп рачунар", рекла је она, саопштила је ДС.

Према њеним речима, ДС ће помоћи и укључивање деце са сметњама у развоју у образовни процес, "а посебно ће бити подржани и награђивани талентовани и успешни ђаци".

Она је нагласила да ће ДС грађанима Земуна учинити доступнијом здравствену заштиту обезбеђујући у сваком већем насељу амбуланте "како би грађани основне здравствене услуге добили тамо где живе".

Лучић је рекла и да је у области социјалне политике приоритет ДС подршка сиромашнијим породицама са децом кроз субвенције за комуналне рачуне и услуге вртића и различите облике једнократних новчаних помоћи.

Кандидаткиња ДС за одборницу и прва на листи Оливера Милутиновић је навела да локална политика коју реализују они који су већ годинама на власти подразумева "пуко извршавање надлежности" и без покушаја да се помогне оним којима је помоћ најпотребнија.

"Наша обавеза је да то променимо - план је да водимо одговорну политику у области образовања, здравства и социјалне политике" рекла је она, наводи се у саопштењу.

За изборе у Земуну за сада је проглашено 11 изборних листа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи