Читај ми!

Јовановић: Није време за референдум

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио да није време за референдум о бриселском споразуму, већ за његово спровођење. Сада је прихваћено оно за шта се ЛДП залагао последњих шест година, истиче Јовановић.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да није време за референдум о бриселском споразуму, већ да је тренутак за спровођење тог договора.

"Призивање или пристајање на референдум је потпуно погрешна политика и они који то данас раде желе да замагле питање спровођења споразума, које ће бити кључно за будући курс земље и почетак преговора са Европском унијом", рекао је Јовановић, а наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Он каже да није време за референдум, већ за спровођење споразума, реформу привредног, социјалног, здравственог, пензионог, образовног и културног модела у Србији.

"Они који после свега траже или пристају на референдум желе да побегну од најважнијих проблема Србије који нису у 15 тачака споразума, него у чињеници да су нам пензиони и здравствени систем колабирали, школе руиниране, а привреда на нивоу прединдустријског доба", указао је Јовановић.

Према његовим речима, земља мора да се окрене правим реформама које су десет година гуране у страну и избегаване под изговором проблема око Косова.

"Добро је да је изгласан споразум Београда и Приштине и то је било могуће искључиво захваљујући политици ЛДП-а која је годинама, упркос страшном притиску, чувала политику реалног и рационалног приступа проблему Косова, док су други рејтинг себично градили на сталном лагању грађана и злоупотреби косовских Срба", истакао је Јовановић.

Он је додао да је сада прихваћено оно за шта се та партија залагала последњих шест година.

"ЛДП је захвалан свим грађанима који су нашу политику разумели и подржавали, посебно онима који су трпели и били изложени насиљу и нападима због залагања за мир, мирно решавање проблема и чисту политику европских интеграција Србије. Чињеница да смо годинама били у праву и да смо били искрени према свом народу", нагласио је лидер ЛДП-а.

Он додаје и да је неминовна велика редефиниција политичке сцене Србије и креирање јасне алтернативе садашњој власти и да та алтернатива не може да се ослања на оне партије које су годинама биле на власти и које нису искористиле милионску подршку грађана који су били за Србију у Европи и разумели неопходност решавања косовског проблема.

"Споразум је добио велику већину у скупштини и легитиман је, иако су многи посланици владајуће већине избегли обавезу да за њега гласају", закључио је Јовановић.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи